Idag har jag:

  • Legat i sängen till nästan halv tio (väldigt ovanligt att kunna göra när man är mamma)
  • Inte ätit frukost
  • Varit på stranden i Borstahusen och byggt sandslott
  • Varit på miniloppis i Torp som var väldigt tråkig men Noel hittade två lastbilar
  • Varit på loppis i Landskrona där jag köpte två krukor och ett litet fat för 20 kronor
  • Varit på Skofabrikens Loppis i Torp och tittat med Noel
  • Varit i affären och ätit glass
  • Gått en lång promenad med Noel i byn
  • Lämnat ett flak med ägg hemma hos Madde
  • Gjort omelett
  • Vikt tvätt
  • Röjt köket
  • Vattnat blommorna och tagit bort alla vissna blad och blommor
  • Bakat tekakor
  • Gjort frukttallrik till Noel
  • Visst gick jag upp halv tio men 6.20 var jag ute i trädgården med Hilma som skulle kissa och bajsa.

En helt vanlig dag med andra ord för mig. Ganska så full, eller?
Nu hoppas jag Noel somnar snart eftersom han varit vaken sedan 6.10 och inte sovit. Ser fram emot ett glas vin och Kalla fakta om tjugo minuter!




Jag har överträffat mig själv. Men börjar jag bli en tant?

Japp, idag gjorde jag riktigt bra ifrån mig. Jag har tvättat två maskiner tvätt och en tredje är igång. Till middag gjorde jag kålpudding med potatismos och haricots verts. Rårörda lingon till det. Första gången jag gjorde kålpudding och den blev så jäkla god. Det går nog inte att misslyckas med det! Fortsätter på pensionärsstilen. Men efterrätten hoppade vi idag. Nu har det serverats en kopp kaffe med lite mjölk till Bolibompa och snart väntar en promenad med lilla taxen. Jösses, jag är nog en tant. Pelargonerna flödar här hemma också. Och jag tänker mycket på bakning numera.
Fan, vad jag längtar till imorgon, då ska jag shoppa och fynda i flera timmar!

Märks det på matlagningen att man blir äldre?

Idag kom mina jeans! Weeee, vad bra de var! Jag är så glad. Har inte gjort någon nytta idag heller. Noel vaknade tidigt idag, tyvärr av väckarklockan som helst inte skulle väcka honom men så blir det ibland! Har slappat och känt mig riktigt hängig. Delvis för att jag börjar känna mig lite småsjuk men också för att man faktiskt blir mer trött och hängig av att inte göra något alls...det är inte bra.
Tänkte sen att Noel skulle vara ganska trött på eftermiddagen. Så innan jag hämtade honom gick jag och handlade en rolig middag. Något jag aldrig gjort innan men såg det i en blogg och blev så sugen. Jo, kokt fläskkorv (låter inte gott, jag vet men jag gillar det. Man brukar få det till julen till dopp i grytan) och sen till det hemmagjort potatismos och broccoli. Det var så gott och Noel älskade. Tyvärr såg jag när jag kom till dagis att de hade ätit falukorv med mos...skitbra...jaja, Noel ville gärna äta det ändå. Sen hade vi inlagda päron, sådana där på konserv med vispad grädde till. Kändes som en riktig pensionärsmåltid haha. Skitgott var det alltihop!
Ikväll har jag inte gjort så mycket heller. Tittat lite på tv och bara varit. Somnade en stund i soffan och tänkte snart lägga mig och läsa lite. Imorgon blir också en lugn dag men jag ska försöka tvätta lite. Fredag blir kul. Shopping på eftermiddagen och sen träffa Emelie!

Tankar en tisdag, klockan kvart i sju.

Skulle ha uppdaterat lite mer de senaste dagarna men jag har inte orkat och inte haft så mycket lust till det. Idag har jag inte gjort så mycket nytta. Mest slappat. Hämtade Noel och sen var vi och lekte med några vänner och drack lite kaffe.
Här har ett födelsedagskalas ägt rum. Det blev hur bra som helst. Men tyvärr hinner man ju knappt prata med någon. Ändå överlät jag lite Noel-passning på många andra. Men en sak avlöste en annan så det blev så mycket att göra att jag knappt satt ner i mer än en minut. Blev så glad för alla mina fina presenter. Sen på kvällen hade Jon ordnat med svenska kräftor som jag haft ett sug efter i flera veckor. Så gott det var...
Ser så mycket fram emot hösten nu med alla bra serier som börjar. Träffar med fina vänner...och det underbara sista året på sjuksköterskeutbildningen. Blir nog riktigt tufft på många vis. Men oj så kul. Kramar på ni få som läser.

Rastlös.

Sitter här i soffan med datorn i knät och småglor på tv lite. Har städat och plockat undan och känner mig för en gångs skull förtjänt av att inte göra något under några timmar på kvällskvisten. Så mycket skönare det är att slappa om man gjort lite nytta och har ett lite vackrare hem än tidigare på dagen. Oftast sitter jag och har lite småångest över att jag inte pysslat och städat upp...orkar inte helt enkelt...
Är så uttråkad nu. Har ätit lite chips men är inte sugen längre. Imorgon ska jag ha lite kalas och på kvällen väntar en liten överraskning. Undrar vad det kan vara?
Igår köpte jag lite nya kläder. Fan, jag blir lyckligare av att shoppa. Det blir jag verkligen. Men man får ju aldrig nog? Är det för att synen på de egna kläderna förändras efter ett tag? Det man köpte ser liksom inte lika speciellt och snyggt ut som då man köpte det. Eller är det för att vi är så ombytliga idag? Ändrar vi smak och stil efterhand? Och lånar man av någon annan ett tag, tycks man aldrig tröttna på plagget. Hur kommer det sig?
Nu ska jag ta ut Hilma i den dyblöta trädgården en stund, riktigt sugen är jag på det...sen ska jag lägga mig själv i en stor säng, läsa slutet på Carolina Gynnings bok och njuta av sista snusen för dagen. Adieu.

Gott Leila-bröd.

Har bakat bröd nu. Och tvättat. Känner mig nöjd med dagen än så länge! Ett gott bröd av bak-Leila som jag hittade i en av mammas veckotidningar. Man lägger i lite vad man känner för. Jag spetsade det med aprikoser, lingonsylt, linfrön, hasselnötter och russin förutom det vanliga man har i. Ingen jäsning och i ugnen endast 45 minuter. Hur enkelt som helst. Och jättegott blev det. Så ikväll ska jag göra tomatsoppa med basilika från kryddlandet och så hembakt bröd med smör till!

Jag älskar Tradera. Och Gynning.

Idag har jag återigen fyndat på Tradera. Ett par splitternya Acne-jeans för 360 kr. Tror de kostar 1400 kr i butik. Köpte ett par likadana för ett par månader sedan, också på Tradera, för 160 kr.  Fast de var i en annan färg. Och för mitt presentkort jag fick från jobbet förra veckan köpte jag också ett par. En annan modell och lite ljusare är dem. Har insett att Acne nog är ett av mina absoluta favoritmärken när det gäller jeans. Självklart beror det på vilken kropp man har men för är de underbara. Sitter så skönt och precis rätt. Sålde själv ett par jeans för hundra spänn så det blev till och med lite billigare!
Så nu väntar jag spänt på att de ska dimpa ner i brevlådan om ett par dagar. Det är samma storlek och modell som de andra jag köpte så det blir säkert alldeles perfekt!
Nu blir det lite tv och sen ska jag läsa Ego Girl. Är kär i Carolina Gynning för tillfället. Fan, vad hon är härlig!


Onsdag och paj.

Ok, nu dröjde det ytterligare några dagar mellan inläggen. Har haft en speciell helg. Var iväg på festligheter som tyvärr inte blev riktigt som vi hade tänkt oss. Just nu verkar det bra dock, det är så skönt.
Har fortfarande lite olustkänslor inför bloggen eftersom jag inte kan lägga in några bilder. Ska bli så mycket roligare sen när jag kan göra det. Har mest känt de senaste dagarna att jag inte har något särskilt att skriva om. Och det har jag kanske inte nu heller.
Snart ska jag gå till Madde och baka lite. Vi har bjudit hem en tjej och hennes dotter som ska flytta hit till Teckomatorp. Aldrig träffat henne innan haha. Det var ju så Madde och jag gjorde när vi först träffades och det blev ju hur bra som helst! Vi tänkte baka någon slags plommon -och äpplepaj. Får se hur god den blir! Kl två hämtar jag Noel och sen ska vi vara hemma hos Madde i eftermiddag.
Sitter och tittar lite på Supernanny. Gud, vad glad jag är för att jag har just mitt barn. Visst är Noel en livlig pojke som är nyfiken på väldigt mycket och har alltid haft mycket energi till det han vill hitta på. Men oj, vad lyckliga vi ska vara som slipper mycket som andra går igenom. Kamper i varje situation med skrik och bråk, fy fan, vad jobbigt. Undrar vad det beror på? Jag tror det är en kombination av hur konsekventa föräldrarna har varit från att man måste börja tänka på det, hur uthålliga föräldrarna är och sen hur uthålligt barnet är.  Vissa barn är väldigt envisa och uthålliga och det kräver ju ännu mer från föräldern.

Noel sa något roligt härom morgonen, förresten. Vi låg i sängen. Kl var ca halv sju och han höll så smått på att vakna. Så säger han: "Mamma, du har taggar på benen" (orakade ben, ja...)
Kram!

TJOOO!

Som ni kanske känner till så avslutade jag mitt sommarjobb idag. NIO JÄVLA VECKOR! Fattar ni? Hur har jag orkat? Kan knappt fatta det. Förmiddagen var bra och lagom fylld. På lunchen var jag ute och handlade lite gott till min och Noels myskväll. När jag sen i min ensamhet ätit min kassler med chilitäcke jag hade med mig kom mina fina barnmorskekollegor och överlämnade en present! Det var en fin vattenkaraff. Helt perfekt då jag inte har någon sådan, förutom den gamla vanliga kannan från Ikea. Sen fick jag även ett presentkort på 500 spänn på Åhléns! Det var från en av mina lärare som håller på att göra en studie som involverar en jäkla massa barnmorskemottagningar. Jag har hjälpt henne med studien. Blev så paff över denna fina gåva. Som om detta inte var nog tyckte de att jag kunde få gå hem efter lunch. Så efter ännu en kopp kaffe och en chokladmuffins tog jag mina saker och flydde fältet. Fri som en fågel. Jag har trivts bra men oj så skönt det var att lämna det bakom sig. Jag cyklade så klart raka vägen (eller ja, det blev lite kringelikrokigt pga festivalen) till Åhléns och smällde mitt presentkort. Hittade ett par Acne-jeans som blivit mitt nya favoritjeansmärke. De hade kostat 1500 kr. Nu var de nedsatta till 730 så jag la till lite och köpte med mig dem hem. Lite små är dem men det ska de ju vara för att de ska fortsätta sitta bra. Så imorgon blir det jeansen, en vanlig vit tröja och gympadojor när vi drar till skogen och grillar korv innan klänningen och de högklackade åker på för en fyrarättersmiddag i Kristianstad och hotellnatt med lyx och bad i pool. Kan man ha det bättre??? Nu fattas det bara att jag vinner det där stipendiet för sjuksköterskestudier som jag sökt....
Love

I brist på annat.

Ja, eftersom jag fortfarande inte har möjlighet att lägga in några bilder så får jag helt enkelt hitta på något annat. Vill ju kunna dokumentera lite mer vad jag hittar på om dagarna och visa er. Just nu är det tyvärr ej möjligt. Men nu tänkte jag att jag skulle lägga in lite bilder från midsommar! Kunde vara kul, tänkte jag! Så voilà!



Så här spänd och glad var jag på att åka till Värestorp?



Detta var ju bara så kul, tyckte Noel.



Joakim, Lo, Linn och August.



Kolla in Noel stil. Han var helt fantastisk på att dansa kring stången.



Jag klappar och hejar, iklädd en gammal Mahjongkappa.



Den obligatoriska jordgubbstårtan kom sig väl till pass även denna midsommar.

Underbart.



Vilka minnen. Hahaha.
Bilder från solstollarna.se

Hoppas dessa gjorde er dag!

Ibland undrar jag varför vi skaffade hund.

Igår var det helt galet. Jag somnade i soffan framför tv:n. Jon skulle in och duscha. Hilma stod och skällde på nedanvåningen och Jon fick kasta sig ur duschen och springa ner till henne. Då vaknade jag och gjorde mig pilsnabbt iordning för att kunna behålla den där sköna somniga känslan. Men det går ju aldrig eller hur? Väl i säng med en känsla av besvikelse och en uns av mild ångest försökte jag bli sådär skönt trött igen. Jon lägger Hilma i sin korg bredvid sängen, som annars alltid går som en dans. Men inte ikväll! Nej. Hon skulle hoppa, busa, skälla och hålla på. Jon morrar tillbaks och stämningen blir allt mer stirrig och jag allt piggare och måttligt irriterad. Sen upptäcker Jon en stor fästing på hennes hals. Jaha, ner och hämta fästinggrejen. Tror ni det går? Nej, jag måste hjälpa till och hålla. Nu är jag helt vaken. Jon går ner och läser där nere så Hilma får lugna ner sig. Jag letar efter något att läsa. Förgäves. Irriterad hämtar jag datorn och surfar en stund innan jag bestämmer mig för att försöka sova. Så gick det med den tidiga sänggången. Har man inte problem skaffar man sig dem, eller hur är det man säger?

Nu sitter jag på jobbet och kämpar mig igenom näst sista dagen med en kopp kaffe. Längtar till morgonfikan så jag får äta lite frukost som jag prioriterade bort imorse, som jag så ofta gör. Inte bra. Men jag kan inte hålla mig till lunch. Det går aldrig. Istället går det en massa pengar när jag först köper en kaffe på tåget och sen en fralla lite senare.
Längtar till i eftermiddag, god mat och gos med min älskade son.

Sommar, höst och så.

En helt vanlig dag är det idag. På fredag är det sista dagen. Nu börjar det kännas tröttsamt och segt det här. Jag drömmer mig bort stundtals och ser mig själv upptäcka kantarell efter kantarell. Är jag inne på hösten redan? Hm, kanske litegrann. Fast jag skulle inte vilja påstå att jag fått nog av sommaren. Hur många gånger har jag badat? Kanske tre eller fyra gånger. Förra sommaren blev det ingen gång, tack vare det osomriga vädret man fick då. Så nu när jag i alla fall har lite ledigt uppblandat med extrajobb och förberedelser inför sista året, skulle jag vilja avnjuta ett par solstunder i alla fall. Men sen ser jag fram emot svamppromenader i Smålands barrskogar. Jag och Jon kan bli nästan besatta av att hitta svamp. Går igenom alla vägar som finns och nosar oss igenom barr och gräs efter den där gula lyckofärgen som gör oss alldeles varma och upprymda.
Nu är jag mätt och trött och hade gärna lagt mig på en av britsarna och vilat lite. Åt en bakad potatis med keso och majs. Mumsigt var det ja. Igår kväll kom jag hem kl sex eftersom läkarmottagningen drog ut lite på tiden och då hade Noel redan somnat...lille plutten. Men gjorde jag någon nytta då? När man har helkväll från kl sex redan? Nä, klart inte. Jag la mig på soffan, fick i och för sig i en maskin tvätt men sen blev det inte mer än så. Åt lite chips, hm, tittade på film och kom inte i säng tidigare heller. Ikväll hoppas jag på god middag, mys med Noel och något kul på tv. Blir väl inte att jag gör något duktigt hushållsarbete ikväll heller. Inbillar mig att jag förtjänar att slappa varje kväll efter som jag har jobbat hela sommaren...


Japp, sista veckan.

Då var den min sista tisdag idag. Så himla skönt. Igår var en väldigt seg dag och det kändes ofantligt jobbigt att ha en hel vecka kvar. Men oj så skönt att ha åtta veckor bakom sig. Måste erkänna att jag är lite stolt över att jag jobbat hela sommaren. Framförallt att jag tagit tåget sju varenda jäkla dag! Idag har vi lite möte och sen är det läkarmottagning. Då rullar dagen på i lite trevligare tempo. Sen händer inte så mycket. Förrän i helgen! Då ska familjen iväg med Jons föräldrar och fira hans pappas 60-årsdag. Vi ska grilla korv i skogen, sen ta oss till Kristianstad där vi ska äta 4-rätters, bada i hotellpool, basta och sova över. Ska bli så härligt med lite lyx och avslappning! Och helgen som gick var inte helt fel den heller. Entrecote på Restaurang Möllan och camembert till efterrätt avnjöts med två smarriga Lindemans äppleöl som är min nya sommarfavorit. Lördagen inledds med frukostbrunch på Kungsgatan, frallor med goda pålägg och några våfflor med sylt och grädde. Sen var det ett underbart bröllop! Denna helgen inkluderade två sovmorgnar som var lyxiga bara de! Nu ska jag ta ett stick i fingret. Ajöss!

Ett sjukligt behov?

Det som mest har upptagit mina tankar de senaste dagarna är shopping. Jag känner mig helt abstinent. Ändå har jag kunnat handla litegrann till mig själv i sommar eftersom jag har jobbat...men det är ju inga mängder man tjänar. Kanske är det ändå för att jag handlat lite som jag fått mersmak? Eller så är det bara så att jag är så här. Jag blir lycklig av att handla. Speciellt kläder. Sitter framför datorn och letar fynd på Tradera. Kollar in olika klädbutiker på nätet. Det är sällan jag handlar något. Tradera har det blivit lite grann men jag har aldrig beställt kläder till mig själv från nätet. Jag är så rädd att något ska bli fel på vägen eller att det inte ska passa och att jag inte kommer att bli färdig att skicka tillbaks det.
Det är tur att jag jobbar hela dagarna och måste ta tåget hem sen för annars hade jag befunnit mig i olika butiker hela dagarna och handlat tills samvetet satte in. Det är inte heller bra att jag börjat kolla in en massa modebloggar för jag har skapat mig behov som jag kanske egentligen inte har. Behov av vissa plagg och prylar som jag inte kommit på annars. På fredag ska jag handla någon fin acessoar till bröllopet vi ska på på lördag. Och ett par skor kanske. Vi får se. Men jag antar att nästa månad går en del av min lön till en ny kamera. Känns ganska surt att handla en precis likadan men det får väl bli så. Bara att bita ihop och göra det. Men jag kan inte riktigt tro på att den aldrig dyker upp igen. Det är det. Jaja.

Det tar emot lite...

Varje gång jag tänker att jag ska skriva något här tar det emot lite...för att min kamera är borta. Jag blir liksom påmind om att den är borta när jag får upp denna sidan. Vill ju lägga upp bilder och det går inte nu. Blir bara ledsen och det är väl huvudsakligen därför jag inte varit så aktiv de senaste dagarna.
Det har inte hänt så mycket nytt här. Har jobbat igår och idag och det är några dagar kvar denna veckan sedan en vecka kvar. Känns väldigt skönt! I helgen har vi väldigt mycket roligt att göra. Noel och Hilma ska vara på landet med farmor och farfar. Jag och Jon ska ha en Malmö-kväll med middag och Mamma Mia på bio. På lördag ska vi på bröllop. Ska bli så kul. Och ett plus är att vi kommer att kunna starta dagen med en sovmorgon. Det kanske inte verkar så märkvärdigt. För de flesta av mina vänner är sovmorgon och lugna eftermiddagar inget konstigt alls. Inget man tänker på. Något som bara sker utan att man egentligen värdesätter det så mycket. Jo, det är klart att ni värdesätter det. Ni har ju också skola och jobb och tuffa dagar så en sovmorgon är väl guld värt, förstås. Men i mitt liv har nog synen förändrats på det ytterligare ett snäpp. Det finns ju inte i mitt liv längre att kunna ligga på soffan en stund efter jobb eller skola. Eller starta morgonen med att läsa tidningen och en kopp kaffe i lugn och ro. Och det kan ju tyckas jobbigt. Ja, det är det också emellanåt. Men det har också fått mig att uppskatta stunderna enormt mycket mer när de väl kommer. Det känns som världens lyxhelg vi har framför oss!

Något av det bättre jag hört på tyska. Men det känns lite jobbigt. Vad säger ni?

http://www.youtube.com/watch?v=owlggveBRKE

Sorgset avslut på dagen

En av de absolut sorgligaste filmer jag vet är nog " Vid din sida" med Susan Sarandon, Julia Roberts och Ed Harris. Jag är inte den som gråter hysteriskt till filmer men ikväll blev jag så ledsen. Kanske handlingen griper tag i mig lite extra eftersom jag själv är mamma och kan försvinna från mitt barn. Och tanken på det får mig att gå sönder. Det känns verkligen som att hjärtat brister i bröstkorgen på mig när jag tänker på om något skulle hända Noel, mig eller Jon. Denna förfärliga känsla och oro är nog den enda egentliga nackdelen med att ha skaffat sig ett barn. Inget värre hade kunnat drabba mig än om han försvann eller om något hände så att han förlorade oss.
Nu ska jag lägga mig och läsa i min bok  "Tusen strålande solar". Har ni läst den? Läs först "Flyga drake" om ni inte gjort det. Och hoppa sedan vidare till den här. Vilken författare. En ren njutning att vända blad efter blad. Godnatt.

RSS 2.0