Trist och tomt här inne.

Usch, nu är det tråkigt här inne. Ledsen för det. Det händer verkligen inget kul. Jag har praktik 6.45-15.30 tis-fre denna veckan. Hämtar Noel och lagar mat. Nattar. Sen tar jag det lugnt här hemma eller fixar något som måste göras. Ikväll ska jag ta tåget kl nio, missar Desperate, så min kära mor får spela in det. Sover där så att jag kan komma i tid imorgon bitti. Får se hur jag gör de andra dagarna. Det blir ett flängande, ja.

Lite mycket.

Jag har haft praktik hela helgen. Det har varit bra. Men ännu bättre känns det nog när man får betalt för det. Idag är jag hemma och har massor att göra. Skriva på en uppgift, tvätta, plocka undan, städa toaletter, plugga till tentan, skriva till seminarier. Jag får nog sålla bort något. Det är sjukt mycket nu.
Har precis ätit två nybakta smörgåsar med leverpastej och gurka och dricker nu kaffe. Det enkla kan vara det bästa ibland.

Pancake champ

När jag insåg att det var våffeldagen igår och inte fått möjlighet till några våfflor fick jag ett akut sug. Eftersom jag inte har något våffeljärn fick det bli pannkakor. Hittade ett gott recept som gav fina, tunna pannkakor. Nog lite svåra för nybörjaren men för en expert som mig var det ingen match! Det blev dock en jättesats och när jag var färdig kändes det som att jag stekt 40 stycken. Det var tydligen 13 eller något sådant men jag stod i trekvart...Tillsammans med hallonsylt och vispad grädde blev det så här smarrigt. Efter uppläggning rullas den dock ihop. Så tycker jag den ska ätas. Nu kan man säga att jag är ganska mätt.


26 mars

Idag ska jag få lite gjort här hemma. Har en uppgift som ska vara klar nästa vecka och två tentor i april. Började dagen med att Noel vaknade kvart över fem. Sa att det var alldeles för tidigt och att vi sov och att han måste försöka somna om. Och ja, det funkade idag. Helt otroligt. Vaknade av klockan sen halv sju. Han fick kolla på tv en stund då vi inte hade så bråttom idag. Jag somnade dock om och vaknade halv åtta...så det blev lite sovmorgon! Har lämnat honom på dagis, tagit Hilma på en kortis och har precis ätit den här goda frukosten. Nu är jag nog redo för plugg. Om en stund i alla fall.


Competitive eating

Ser på ett riktigt bra amerikanskt program på TV4 Sport om tävlingsätare. Här kan man se titlar som pancake champ, pickle champ, corn champ, butter champ och chicken wing champ. Bara i USA. BARA I USA.

Här var det mysiga grejer.

Nya favoritmyströjan. Funkar till det mesta och visade sig vara en riktigt bra kofta. Vissa kläder ser man inte i affären. Detta var precis en sådan kofta jag egentligen aldrig skulle köpa, antingen för att jag inte hade sett den eller för att jag tänkt att jag inte skulle tycka om den. Ibland gör man dessa köp och så blir det bara så rätt. Det är kul. Otippat och oväntat utan förväntningar är kul när det gäller det mycket.Sen vill jag denna kväll slå ett slag för världens bästa toffla. Pia Wallén kan vi tacka för denna. Den slår de flesta tofflor vill jag mena.


Karlskrona - PolenSoon

Ja, här är det tomt, så tomt. Har ju varit iväg. Tog en massa bilder och jag lovar att låta er ta del av dem när jag får tillfälle. Nu måste jag hoppa in i duschen och när Noel somnat ska jag åka till Malmö eftersom jag börjar tidigt imorgon. Hörs snart!

Lite för mycket av det goda?

Det här märkte jag när jag bytte om nu i eftermiddag efter praktiken. Verkar det som att jag har en grej för randigt?Och så här ser jag ut om dagarna och kommer väl att göra i 40 år till men med lite mer skavanker.


Anställd!

Idag blev jag erbjuden tre jobb. Tackade ja till Onkologen i Lund! Det verkar bra och känns så spännande att snart få komma ut och jobba på riktigt. Kan verkligen inte fatta att jag blir sjuksköterska snart. Och det bästa är nog att få ett riktigt jobb. Visst är det sommarjobb men det verkar finnas goda chanser till att få något mer efter september! Och med en riktig lön! Visst är lönen inte så bra för syrrorna men det är ändå det mesta jag har haft och det känns så jävla bra! Tänk, 27 jävla år gammal och nu först skaffar jag mig ett riktigt jobb med en riktig lön. Fatta!!!

Imorgon tar jag tåget kl sex...det blir en mysig familjekväll för att på lördagen dra iväg till Karlskrona och åka på en liten kryssning till Polen. Jag och Malin ska partaja till det riktigt ordentligt. Denna gången ska jag komma ihåg att äta bara så att jag inte däckar kl 21...men det blir kanske lite lättare när man blir erbjuden buffé. Det är bara det att i den här buffén för 290 kr ingår det inte bara all mat utan även hur mycket vin och öl man vill. Helt sjukt egentligen.

Nu ska jag fortsätta se Antikrundan och sen blir det Vad blir det för mat med käre Per.

Forts.

Resultat: En öl erbjöds och har nu druckits till hälften. En viss känsla av välbefinnande har infunnit sig men det finns en risk att något mer behöver tillföras, både flytande och fast föda.

Utvärdering: Ölen har gett god effekt. Det bör dock råda försiktighet gällande öldrickande då det kan ytterligare stimulera söt/saltsuget vilket har påvisats i denna kvinnas fall. Således ses en tveksam effekt av ölen som åtgärd och ytterligare åtgärder bör sättas in.


Journal

Anamnes: 27-årig kvinna som är frisk sedan tidigare. Bor nu i villa tillsammans med sambo och son. Hon gillar staden och tempot men känner att villa och lantlivet är det rätta i livet just nu. Har hållit sig frisk länge och har inga allergier. Har utbildat sig i många år och har nu en del studiemedel på nacken.

Status: Hon känner sig glad och nöjd, framför allt för att våren börjar komma. Tycker att detta piggar upp automatiskt och gör allt lite lättare. Känner dock en viss stress för allt som är kvar att göra innan sin examen men är också peppad inför slutspurten innan hon ska ut och jobba i sommar. Idag upplever hon en viss hunger, eller mer ett "sug" efter något att tugga på och är lite orolig för hur det ska bli under kvällen om hon inte lyckas göra något åt detta. Dock känner hon sig glad och nöjd och har det mysigt med sonen under kvällen för att sen titta lite på tv och ta det lugnt.

Problem: Känner sig sugen på något men har svårt att precisera vad. Förklarar att hon inte är hungrig men att "något liksom fattas".

Åtgärd: Ger förslag på att göra två smörgåsar med pålägg och vaniljpäronyoghurt att dricka till. Om så önskas finns även rött te att tillgå. Finns det behov av något festligare finns även tre öl i kylen av varierande slag. Det finns dock inga snacks till dessa öl, därför kan det rekommenderas att dricka minst två av dessa för att stilla söt/salt-suget. Åtgärden bör utvärderas under kvällen.

Jobb jobb!

Ojojoj, vilken dag jag hade igår! Tog tåget till Lund klockan sju. Gjorde sedan min första jobbintervju på Onkologiska kliniken. "Du gjorde en riktigt bra intervju". Tack. Tack för jobbet. Sen bar det vidare till Medicinen. "Hur många procent vill du jobba? När vill du börja?" Tack igen. Det lutar åt det första. Idag ska jag dock på en till. Får väl se hur det känns.

Efter intervjuerna igår åkte jag hem till mamma och åt thaimat som jag köpte med. Sen var det första praktikdagen på onkologen i Malmö. Det var en del så där första dagen men det blir nog bra. Efter jag varit i Lund idag tänkte jag se Desperate som min kära mamma spelat in till mig.

Vi vaknade av klockan kvart i sju imorse. Jag var riktigt nära att inte ställa den igår kväll. Noel vaknar ju alltid. Men man vet aldrig, sa jag. En dag så sover han och så missar vi tiden. Sagt och gjort. Jon kunde även ha missat sitt flyg. Han ska flyga till Stockholm från Ängelholm i världens minsta plan och håller på att skita på sig av nervositet. Jag har en superdag. Kan inte bli annat när man får sova längre än vad man gjort på flera månader!

Solsemester - Check.

Vi har bokat resa! Den 30 juli kl 7.00 flyger vi från Malmö Airport!. Resmål: Aghia Marina, Chaniakusten, Kreta!!! Ojojoj, så härligt det ska bli. Så här fantastiskt ska vi bo i en vecka:
Bilder: Ving.se

Göööööööööööööött

Jag klarade tentan! Det var en jävla skittenta. Jag var kanske säker på 25 av 80 frågor. Ska det vara så när man går sin sista termin? Och dessutom klarat alla tentor innan...nej, det ska det inte. Tentan var helt enkelt ingen bra tenta och många chansade sig igenom de flesta frågorna. Men jag är så fruktansvärt glad ikväll och vill fira. Men det har varit nog med det denna helgen. Kanske blir en glasskål senare och god kopp kaffe. Men många klappar på axeln ska jag ge mig själv i några dagar. Klapp.

Godsaker

Den här Guinnessen får representera min helg. Den drack jag i torsdags kväll och den satte starten för öldrickningen denna helgen.Smarrigt var det under kvällens festival.
Buktalaren

Jaha, då var man lite chockad. Hade kanske hellre sett Ugglas. Fast jag tycker nog ändå denna är helt okej. Har inte tyckt det innan men det är en fantastisk scenbild och slutklämmen är bra. Synd att hon buktalar och rör sig som Jack Black. Truls tycker att hon har varma ögon.

En sak undrar vi. Hur ska svenska folket kunna sjunga med? Samma hade kanske gällt om Ugglas vunnit.

Kvällens lika som bärLika?

För övrigt hejar jag på H.E.A.T. Världsklass. Fy fan vad bra de är. Molly gillar jag också. Synd med texten bara.

Dessa dagar

*Jag kan mycket väl ha kört på tentan. Den första i så fall. I så fall inte för att jag kunde för lite utan för att det var en dålig tenta. Flervalsfrågor med diffusa skillnader och frågorna låg på en konstig nivå. Detta tyckte alla och det finns en risk att över hälften missar den. Då är det en dålig tenta inte okunniga studenter. Vi är förbannade och besvikna. På onsdag faller domen.

*Jag och Johanna gick på after work vilket låter blygsamt. Det blev det inte. Jag blev verkligen full och tågresan var mycket speciell. Fick bli upphämtad av Karoline på Johannas inrådan på stationen kl elva haha. Katastrof. Men vi hade det kul och jag fick träffa min gamla körskolelärare. Han bjöd på romshotar och jag ville väl imponera och ta dem i ett svep. Det gick bra tills jag fick gå till toan. Kan ha berott på att jag inte ätit någonting alls. Klantigt.

*Idag har vi varit i Helsingborg och spelat olika instrument på Dunkers Kulturhus där Jon jobbar. Ätit gott och tittat på fina utställningar.

*Truls är här och vi har ätit middag och nu är det melodifestival med glass, kolasås och mandelbiskvier!

Någon som vill byta dagar med mig?

Torsdag
6.30 Gå upp
7.30 Lämna Noel på dagis.
8.03 Ta tåget till Lund.
8.19 Framme i Lund. Promenera bort till Bankgatan med Johanna och ta buss 130 kl 8.45 till Spillepengen. Där ska en iscensatt buss/tågolycka med kemiskt natriumlut äga rum. Vi ska agera både skadade och sjukvårdspersonal. Detta håller på till ca 16. En kul dag men ganska pirrigt.
17.21 Tåget hem.
18.00 Hemma. Mysa med Noel. Göra honom iordning och natta. Plugga och röja lite hemma.
21.03 Ta tåget till Malmö tillsammans med böckerna och panikläsa inför tentan.
21.50 Framme hos mamma. Mysa lite och sen läggdags.

Fredag
6.45 Gå upp
8-12 Tentamen. Och inte vilken tenta som helst utan en helt galen jävla mastodonttenta.

Efter detta är det kul. Om det nu känns bra efter tentan vill säga. Då får man väl äta en god lunch och fira lite.


Läggdags = pluggdags

Så här smarrigt blev det. Om ni vill uppleva två smaker som är gifta med varann ska ni definitivt prova selleri med pepparrotsfärskost. Makalöst gott.Nu är det sängen tillsammans med Almås-böckerna och gamla tentor.

Vad väljer man?

Vi ska boka en resa snart. Grekland blir det. Kreta. Men hur fan kan man välja hotell? Jag växlar mellan att välja ett billigt medelhotell. Man är där en vecka, man behöver inte världens lyx. Vi kommer att ha det så himla bra ändå, så det räcker med medel tycker jag. Det är inte värt 5-6000 kr mer för en stjärna till liksom som man kanske ändå inte märker av när man är där.

Något vi har tänkt på är att det måste bara bra för Noel. Lekplats, barnpool och lite att göra och pyssla med. Nära till strand och centrum eftersom han inte åker vagn längre. Sen när han somnat om kvällarna kommer vi ju att sitta på hotellrummet. Då kanske det är trevligt med en fin terass och ett rum som är lite trivsamt. Vi har inte åkt på en enda solsemester med Noel och det kanske kan vara värt att lägga lite extra pengar om man hittar ett som känns rätt men kostar lite mer än vad vi tänkt. Eller hur tänker man? Låter det som att jag hittat ett hotell som är lite dyrare än vad jag hade tänkt och försöker hitta argument för att vi ska välja det? Ja, det stämmer, så är det. Det är så fint och jag vill så gärna att vi ska bo där! Längtar till Jon kommer hem så jag kan visa honom det!

Ikväll är det Desperate Housewives. Jag tänkte fixa selleri, morot och gurka med färskost pepparrot till. Te till det. Det blir finfint.

Gött gött

Jag har en så jäkla bra känsla nu. Ni vet när man är så där riktigt galet hungrig och har bestämt sig för att köpa pizza och väntar på att åka och hämta dem. Det känns ungefär som att jag väntar på att en miljon kronor ska levereras hit om tio minuter. Ungefär. Min blir en med oxfilé, paprika, svamp, ägg och bearnaisesås. Riktigt blaffig som det ska vara. Noel däckade på fem minuter. Jag ser Gossip Girl. Livet är jävligt bra helt enkelt.

Lite nytt.

Nytt hår, ny start.Självlockigt är både kul och jobbigt.De obligatoriska porträttbilderna i väntan på maten togs givetvis.

Det ser lite slabbigt ut men fy fan vad gott det är. Drinkar och god middag som gjorde kvällen.
På lördagen gjorde vi ett besök på Andys lekland. Så här kul var det!På kvällen var Malin och Vilja här och så här gott åt vi. Nu längtar vi till sommaren.Idag har jag, Emelie och Erik varit på loppisar. Inte så kul väder att köra omkring i och lite misslyckat blev det när vårt slutstopp hade lagt ner verksamheten. Jaja, det får bli en ny tur. Jag fyndade några ramar, en smörbytta och fina bestick.
Helgen har varit lyckad med andra ord. Nu väntar en veckas plugg till en tenta. Är det tänkt i alla fall. Jag måste klara det. Usch ja, nu börjar ångesten.

Abso-fucking-lutely.

Ja, då var det klart och bokat! Middag på Carib Kreol kl 18.30 och "Män som hatar kvinnor" kl 21.15 på Royal på fredag. Kan det bli bättre än så? Nästan inte, tror jag. Tjohoooooooooooooooo.

Toppen över i:et är en klippning på Larsson & Lange kl 15. Yey.

Lugna kvällen

Jaha. Här sitter jag. Noel var väl trött. Han pratade med mormor kvart över sex, sa ett hejdå ganska snabbt och sen pratade jag. Efter en minut sov han. Rakt upp och ner bredvid mig med huvudet vilandes i handen. Nu har jag plockat undan efter maten och gjort mig en kopp kaffe.Jag köpte ju en kofta häromdagen! Så här fin är den, om ni kan se vill säga.Ni vet det där pommesfrites-spelet jag köpte till Noel? Jag är fan sjukt svag för sådana där spel. Känner ni igen det?Det är liksom samma grej som Tipp, den där leken med russin där man lägger ut ett antal och en tänker på ett av russinen och den andra käkar tills den råkar ta det russinet den andre tänkte på och då skriker man Tiiiiiiiiipp. Ja, ni fattar. Jättekul, tycker jag. Plockepinn kan också få vara med i denna kategorin, fast ändå inte. Det är inte samma hisnande spänning så man hoppar till.

Jon jobbar sent idag. Jag skulle kunna tänka mig något gott till säsongspremiären av Desperate Housewives. Jag har tur som har en kille som också älskar det. Våra favoriter är Tom och Lynette. De har ett sådant schysst sätt att lösa konflikter på. Tuffa, ärliga och rakt på sak blandat med självdistans, ödmjukhet och kärlek. Inte helt lätt alltså.
Får väl se om vi hittar på någon god fika. Blir ju lite nere när jag vet att min lilla vänklump sitter utan mig och äter gott. Vad äter ni? Puss

Vad gör livet värt att leva?

Lova att lyssna på hela. Antagligen mår ni lika förfärligt och lika fantastiskt som jag. Just därför älskar jag musik och att få beröras av någons sång. Någon som kan framkalla två vitt skilda känslor på en och samma gång så att man nästan klyvs mitt itu.

Tentor och tankar

Blir lite tråkigt här idag. Jag har i alla fall varit duktig och pluggat lite till min feta tenta som jag har den 13 mars. Blir tokig på flervalsfrågor bara. Vi har fått en tenta som är fem år gammal med snarlika svarsalternativ som tar i snitt 7 min att reda ut skillnaderna på. Hopplöst. De borde ju ha ändrat en del efter alla klagomål haha. Men det gör att jag läser lite i böckerna när jag letar efter de svar jag är osäker på. Bättre än inget. Jag kommer inte riktigt igång med läsandet men detta utlöste det lite i alla fall.

Denna veckan ska det pågå ett projekt här hemma. Efter varje dag ska vi sätta oss ner och skriva ner exakt vad vi köpt och för hur mycket. Ska blir kul att rannsaka sig själv lite och se vart småpengarna egentligen går.

Har även planerat hela veckans måltider utifrån vad vi hade hemma efter lite inhandling på Ica idag. Känns mycket bra. Jag har tvättat, röjt i köket. Plockat undan kläder, vikt tvätt och stuvat in i garderoben, lagat förbannat god mat och känner mig helt enkelt jävligt duktig. För detta belönade jag mig själv i förskott med en finfin kofta från Vila för 99 kr på rean. Noel fick ett förstoringsglas då han tappade sitt i klinkersen imorse så det gick sönder. Förtvivlad blev nöjd när han hörde att vi skulle köpa ett nytt i leksaksaffären. Nu ska jag snart lägga mig och läsa Luftslottet som sprängdes. Härligt. Tråkigt att det snart är slut bara. Skulle kanske gjort som Johanna. Sparat trean som en belöning inför sommaren. Men nu är det försent. Jag är fast.

Denna veckan än även denna fylld med hemsjukvård. Inte så kul. Men dagarna är korta. Har väl slutat ca 12 varje dag. Helt okej. Man vänjer sig snabbt och nu känner jag redan att två skulle kännas som en lite för lång arbetsdag.

Hoppas era helger har varit fina. Jag är mycket nöjd. Den gick lite för fort denna gången med bara. Men jag vet, man ska inte koncentrera sig enbart på helgerna, som att det är dem man lever för. Jag försöker lära mig att livet är hela tiden. Det blir jobbigt om man inte kan njuta av det som pågår utan lever för något som ska komma eller har försvunnit hela tiden. Men visst behöver vi saker att se fram emot. Så är det ju. Bara man inte glömmer det som är där emellan.

RSS 2.0