Kreta. Snart. Ha tålamod.

Om ungefär fem veckor ligger jag på en luftmadrass i den här poolen.Fy vad jag längtar.
Längtar också efter min fina familj. De kommer hem från landet imorgon. Ska bli så skönt att få hem dem igen. Jobbar tyvärr hela helgen. Bara ledig på torsdag. Men då ska jag och Noel ha en härlig dag. Tänkte försöka köpa en liten pool till dess.

Våran midsommarhelg!

Vi har haft en fantastisk helg. Har så många fina bilder med mig hem. Vi firade midsommar vid Immeln som vi alltid gör. Resten av helgen har vi varit i vår fina stuga i Småland. Här ser ni lite hur det ser ut där.Midsommar i Värestorp.

Vattnet var iskallt. Endast de tuffaste badade.Jag lyckades binda en riktigt vacker krans i år. På andra försöket.Det är så mysigt att gå till bondgården och hälsa på djuren. Att ha en sommarstuga är verkligen något att uppskatta.
Jag idag. Randigt så klart.

Det ringde precis en snubbe hit med rolig dialekt. Han sa att han var från Borsta som just nu hade en kampanj mot muncancer där de ger oss i familjen varsin tandborste, helt gratis, men på något vis skulle någon kostnad gå till Cancerfonden. Fint, men vad händer sedan? Jag vet att de hänger en i häcken, och så har man råkat binda sig till något man måste göra om man inte avbokar avtalet. Nej, jag bidrar varje dag till att bekämpa cancer genom att ge patienter cytostatika, det får räcka för nu.

De senaste dagarna

Okej, nu får jag ta tag i lite bloggande här. Har varit lite mycket i tankarna den senaste veckan och jag har inte haft någon ork. Imorgon åker vi till landet över helgen. Jon och Noel stannar ett par dagar extra men jag åker hem på söndag eftersom jag jobbar tidigt måndag morgon.


Jobbet är bra. Det är bara så mycket mer än vad jag läst. Konstigt egentligen, att man blir utsläppt på en arbetsplats, kallas för sjuksköterska men har inte gjort de flesta av arbetsuppgifterna någon gång. Det är mycket nytt att lära. Så klart är den kunskap man bär med sig otroligt viktigt och oumbärlig, det förstår jag. Det hade ju antagligen varit omöligt för mina vänner som sysslar med helt andra saker att kastas in i denna världen. Men ibland känns det nästan som att jag kastas in, utan kunskap, helt grön. Tänk om patienterna visste, tänker jag. Det är ju helt galet. Fast så ser det ju ut inom detta yrke. Man får en bred bas med kunskap och sen smalnar man av det och breddar till det rejält inom det området.


Helgen bjöd på festligheter hos Emelie i systerns hus i Vellinge. En underbar tillställning med god mat och härliga människor.

Igår var det sommarfest på dagis. Det var underbart och såg ut så här:

Som sagt, det är en helt ny värld jag träder in i. Inte nog med allt sjuksköterskespecifikt. Men ska ju även upptäcka själva arbetslivet. Flexa in, flexa ut, kvalificerad övertid, kompledigt. Inget av detta är något som jag bekantat mig med innan och jag känner mig liten ibland inombords. Men men, så är det ju. Jag har gjort annat helt enkelt! Och möten haha. Avdelningsmöte varje onsdag. Med fika. Underbart. Känns så vuxet att det inte är sant.


Oj

Förlåt för att det är så dött här. Kommer snart tillbaka. Har så fullt i huvudet av nya jobbet...

En ynklig liten tröttis


Lilla trimmade Hilma.

Hon har varit riktigt förnärmad under eftermiddagen för att vi klippt av henne all päls.

Måndag

Vallmo och hundkex på bordet. Nu längtar jag till midsommar. Hoppas på ett dopp i Immeln i år.Idag har Hilma blivit trimmad för första gången. Och det var verkligen på tiden. Nu ser hon ut som en valp igen och är mager som en sticka. Mjuk är hon också. Ska visa en bild så småningom.
För att hon skulle uppföra sig i djuraffären gick vi 7 kilometer i Söderåsens Nationalpark. Där är så vackert. Tyvärr glömde vi kameran. Och Hilmas koppel. Och termosen med kaffe. Och då hade vi inget barn med oss. Är det inte typiskt? Vi hade ett rep så vi kunde koppla Hilma i alla fall. Men jag rekommenderar inte 7 kilometer i tuff terräng med endast en stor wienerpecan (en slags fikabulle som är fantastisk) till fikapausen utan varken kaffe eller vatten.

7 juni

Idag var jag, Noel, farmor och farfar i Helsingborg och lyssnade på en konsert som Jon hade med elever från Synkopen utanför Dunkers Kulturhus. De skötte sig utmärkt. Här kommer lite bilder.

Noel tog tre riktigt bra kort. Hahahahaha.Vi fikade lite inne på Dunkers innan, såg på konserten och avslutade sedan med att spela igenom de flesta instrumenten i Jons sal.Noel somnade till musiken i mitt knä efter en halvtimme. Det var inte igår det hände, kan jag säga. Mysigt var det men inte som att hålla en bebis. Tungt, obekvämt för armarna som skulle hålla upp hans huvud och kropp och Noel satt som en säl med krökt rygg. Fick tyvärr ingen bild på denna stund. Underbare lille älskling, vad jag älskar dig.


Dagen efter!

Idag har min halvsyster och hennes mamma varit här. Vi har ätit rester, varit på cykeltur och snart vankas det fotboll, chips och ett glas rosévin!

Noel slocknade framför tv:n!                 

Fina examensgåvor!               

                

               

EXAMEN!

                 

                

               


 

Dagen är här

Godmorgon!
Noel vaknade 4.45. Men vi har nu bestämt att gilla läget. Visst får han ligga kvar en stund i sängen och vila. Barnprogrammen har inte börjat. Men det är så meningslöst att börja morgonen irriterad och arg. Han kan ju faktiskt inte hjälpa det. Och det är ju inte varje morgon. Vi har haft det ganska mysigt faktiskt. Man får ju vakna i vilket fall liksom och då kan man lika gärna svälja tröttheten och frustrationen och försöka ha det bra istället. Sen la vi oss faktiskt halv ett också så lite får man skylla sig själv.

Efter fyra timmars sömn är jag nu snart på väg till min examen. Idag firar jag nämligen att jag är färdig sjuksköterska. Det är helt otroligt. Fantastiskt. Härligt. Vi ska dricka bubbel och njuta. I kyrkan ska vi förnedras i en skridande procession. Marianne Mörck ska hålla ett högtidstal. Hoppas det blir lyckat och stämningsfullt trots vissa aspekter. Man har en förmåga att irritera sig på allt högskolan tar sig för så här på sluttampen. Vill ju bara vara klar. Igår när vi skulle gå igenom processionen hade de bjudit in en speciell gäst. Det var något så spännande som en från Malmö Högskola som presenterade alumniverksamheten. Inte läge, kan jag säga. Varför??

Nu hoppas jag på en strålande fin examensdag med fina klänningar, mycket skratt, lite sorgset och en del bubbel.

FIRA!!!

Måste börja med att säga att alla som har akrylnaglar kan slänga sig i sjön. Här har ni äkta vara.

                                  

Igår firade jag med min lilla studiegrupp. Först en god lunch på Malmö Opera Grill, sen några timmar hos Camilla. Som avslutning dansade jag bort all alkohol på Cuba café.


Fin fin dag.

Fick mig en glad överraskning igår. En blomma jag fått av mamma som hängt med henne länge har för första gången fått en vacker blomma. Där är massor av knoppar. Jag brukar titta till den då och då men den har aldrig blommat. Igår upptäckte jag massor av knoppar, ganska stora också, och några utslagna. Hur kan jag ha missat dessa? Den stod lutad mot fönstret innan men vänd så här så blir det tydligt. Så vacker.

                                     
Jag bytte mina sandaler idag. Den ena var lite vanskapt. Gick bara rakt in och fick ett par nya. Härligt. De känns redan mycket bättre. Ja, nu fick ni ändå se dem. Jag ska ha dem på examen på fredag.

                                    
Idag var jag och mamma på stan. Jag handlade några linnen och en tröja. Sen bar det iväg på konsert i Folkets park. Det var min lillasyster som skulle sjunga med sin gospelkör från gymnasiet. Åh, hon har blivit så stor. Uppträdde gjorde också en marschorkester under ledning av Ola Nordqvist, storband med Ola Åkerman. Gospelkören leds av Almaz Yebio.

  Lillasyster står lite bakom, fjärde från vänster i vitt.


RSS 2.0