Favoritfrisör

På lördag ska jag äntligen tillbaka till Henke på Larson och Lange och klippa mig. Har aldrig varit så ofta hos frisören eftersom det är ganska dyrt men när jag nu tjänar lite pengar så kan man ju kosta på sig lite mer. Har inte så mycket att välja mellan vad det gäller frisyrer. Helst skulle jag vilja att håret såg ut så här när jag vaknade.I och för sig kan jag ganska så lätt och smidigt snofsa till mitt självlockiga hår med lite curls rock, en fön, en plattång och lite spray på 20 min men alternativet är en miniknut där bak när jag inte hinner det. Mellantinget existerar i princip inte. Kan inte bara låta det självtorka. Det blir en smärre katastrof, tyvärr.

Nu jobbar jag A-tur (7-15.30), då går jag alltså upp 5.15...t o m torsdag sen är jag ledig i helgen. Jon spelar på bakfickan och följer antingen med eller så stannar jag med mamma och Noel. Har inte kollat upp om någon vill gå och jag går ju inte själv så det lutar åt att stanna hemma. På lördag åker vi till Ikea och på söndag blir det brunch med fina vänner och planering av eventuell skidresa i januari!

Barbershopogram


Hahaha, efter att ha sett Vänner på femman idag fick jag och Jon en lysande idé. Barbershopogram! Fatta vad roligt.
Det skulle kräva ett visst engagemang bara. Man hade ju behövt ett gäng på 30-40 personer som när som helst under dygnet skulle kunna rycka ut på uppdrag. Och så hade beställaren kunnat framföra det önskade budskapet och det barbershop-teamet som åtar sig uppdraget skriver då ihop en låt. Olika klädslar och teman, allt ska kunna erbjudas beroende på ändamålet. Hahaha.

Denna tanken började egentligen när jag och Jon träffades. Jag jobbade då extra i kassan på Malmborgs. En dag kom det in en man med rosor i famnen och frågade efter någon med mitt namn. Det var gulligt och kul men också lite hånigt inför kollegor och kunder haha. Vi skämtade sen, Jon och jag, om att han nästa gång skulle skicka en hel barbershopkör i röd -och vitrandiga kostymer. Hade varit så jädra skämmigt men fruktansvärt kul!

Teckomatorp, javisst!

Jag är nu ganska trött på att Teckomatorp har fått så dåligt rykte genom åren. Jag får ofta sarkastiska kommentarer och undringar över varför jag bor där. Jag är ganska snabb med att säga att jag är från Malmö och att jag flyttat dit ganska nyligen. Det känns viktigt. Jag vill försvara mig. För en del av mig undrar faktiskt också varför man flyttar hit. Hade det bara varit jag och min kille hade vi aldrig flyttat hit, det kan jag säga. Men det blir så annorlunda när man haft barn ett tag. Sen var läget bra för oss med. Läget ja, en av fördelarna!

Bra läge till de flesta städer i Skåne. 25 min till Helsingborg, 15 min till Lund, 30 minuter till Malmö. Detta med tåg som stannar här i byn.

Vi har en jättefin liten Ica-butik. Vill man ha en större kan man köra till Svalöv som ligger fem minuter bort. Där ligger en superbra Ica-butik med stort sortiment. Det finns en kiosk som har öppettider som i stan. Guld värt när man är van att kunna sticka ner och handla chips eller godis om man får akuta behov av det.

Men snabbmat då? Jodå, det har vi också, hehe. Två pizzerior varav en har rättigheter.
Ett fantastiskt café med fantastisk mat till bra priser. De har även catering och säljer små varor som marmelad och oljor från trakten runtomkring. På torsdagar är det mammafika.

Aktiviteter? Minigolf, volleyboll. Sen finns det lite promenadstråk och en park. Natur och skog är det lite sämre med tyvärr. Men Söderåsens Nationalpark ligger 20 min bort och är helt fantastisk!
Vi har till och med ett litet konstgalleri som med jämna mellanrum ställer ut konst av olika slag.
Fyra dagis varav två är kommunala, ett är privat och ett är ett föräldrakooperativ. Låg -och mellanstadie med en idrottshall man kan hyra på helgerna och där det även arrangeras badminton.

Ja, jäklar vilken reklam! Jag borde få betalt av Svalövs kommun. Jag är bara så trött på att behöva försvara mig och förklara mig. Det får vara slut med det nu, tycker jag.

Idag tog jag en promenad med Hilma. Vi bor i ett mysigt kvarter med fina gamla hus. Här får ni några bilder.Funkishus kanske?Eller slott? Det är faktiskt ett gammalt sjukhus!

Och här ser ni vårt hus. Stort och billigt :-)Just nu är det ett jättefint litet hus till salu. (Korsgatan 4) Kanske någon som blir sugen? :-) Ta en titt på detta fina lilla nyrenoverade hus!


Tinas cookalong

Såg ni det? Och vad tyckte ni? Jag gillade det. Gillar ju de flesta matprogram...men vet inte om jag skulle orka stå och laga samtidigt. Det krävs ju enormt mycket förarbete. Men det var väldigt skoj att kolla på och de där biffarna med kantareller ska jag definitivt göra snart.


Sjuk?

Tänkte på en sak häromdagen. Jag är aldrig sjuk. Alltså jo, det har jag ju varit men det var ett och ett halvt år sedan sist. Då hade jag en influensavariant för första gången, var helt orkeslös, gick ner tre kilo men jag var ändå i skolan, fick ingen frånvaro från praktik osv. Jag kan inte minnas när jag var hemma från skola/jobb sist. Vet knappt om det någonsin hänt? I mitt vuxna liv alltså. Jag har haft halsfluss några gånger och det är ju som djävulen själv. Men det var sex år sedan jag hade det. Har haft en och annan förkylning men feber? Nej, tror nästan det var sex år sedan när jag hade halsflussen. Blev lite magsjuk några timmar en gång men det var på en helg. Kan ju med gott samvete säga att jag inte haft någon frånvaro om någon skulle undra.

Hur är det med er? Är det ovanligt att aldrig vara hemma från jobbet? Eller är jag inte alls unik? Jon var sjuk mycket oftare innan vi träffades. Nu kan han få en ordentlig förkylning men feber och så har han nog haft endast en gång om ens det, på sex år. Jaja, nu får vi väl svininfluensan bara för det. Men vad gör det, det är ju bara en influensa. Kom hit bara. Kanske till och med skulle gilla det lite. Att få ligga i soffan hela dagen, bli uppassad med te och tidningar och tycka synd om mig själv.


Rubrik

Det har varit kalas och jag fick till en riktigt god tårta.Vi har ätit kyckling teriyaki. Blev otroligt gott. Idag ska jag göra något liknande med kött och ris.

Älskade unge.Jag försökte få till en dagens.Borde man kanske få betalt detta? Helklädd i Katvig, snacka om att göra reklam.
Shoppat lite till

Idag klickade jag hem dessa från HM. Har aldrig köpt kläder eller skor från nätet innan. Hoppas de passar. Köpte även en bh jag jagat länge som inte går att köpa i butik då de inte säljer 70C. Det är ju ingen ovanlig storlek men nej, den har de inte.


Ännu ett filmtips


RSS 2.0