Dagen so far.

Började morgonen med ett försenat tåg. Har varit det ofta på sistone och det är så trist. Tur att man har ett café så man kan trösta sig med lite kaffe. Fast det jag gör jag ändå...även om inte tåget är försenat, typ varje morgon...jaja.

Här sitter jag och väntarJust det ja. Dagens outfit tänkte jag ha här på bloggen ibland. Dötråkigt och som alla andra men den här bilden var så söt så jag kan inte låta bli!Oj, vilken smutsig spegel. Ska genast gå ner och putsa lite på den.

Sen grävde jag ner mig i mina böcker och anteckningar. Tänkte att jag får ta tag i det där med tentan nu eftersom den är om en vecka.
Efter det blev det ett par ärenden på stan och en snabb nötfika med Johan iklädd huckle. Vi lyssnade på sorgliga sånger och filosoferade ihop en liten stund.Tror jag ska ta mig ut på en hundpromenad nu och sen hänga tvätt.

Kan man kräva skadestånd från sin man?

Så här står det i lagboken:

"Makar skall fördela utgifter och sysslor mellan sig"

Nu är vi inte gifta och jag tycker nog att det är ganska så jämnt fördelat här hemma gällande sysslorna. Möjligtvis inte gällande utgifterna och där bär jag ansvaret för ojämlikheten.
Men detta är ju alldeles lysande! Kan man stämma sin man om han inte diskar lika mycket som en själv? Om man alltid tar tvätt och dammsugning och han hävdar att han faktiskt ordnar allt med bilen (läs bilbesiktning, hur många ggr per år?). Detsamma gäller så klart mannens rätt att stämma kvinnan, får man väl tillägga om vi nu ska snacka jämställdhet. För visst finns det varianten också, om än lite mer ovanlig.

Tänk vilka pengar det kunde bli för de som levt med någon i 30 år, som under dessa knappt lyft ett finger! Underbart.

Sjuk dröm.

Inatt vaknade jag av att Noel kom in till oss. Mumlade något om chokladbollar, har jag för mig. Skumt.
Jag var fortfarande kvar i min dröm och ville bara fortsätta drömma. Vem fan drömmer om att man är på en helt sjukt kul fest med Carolina Gynning och Andreas Kleerup och minuterna innan att man var i Paris och halvhånglade med Gynning i en park? Sjukt rolig dröm var det i alla fall. Tyvärr lyckades jag inte hitta tillbaks till den när jag somnade om. Men mer sånt, tack, det var kul.

Skolan var okej. Skippade sista föreläsningen som involverade en artikel jag inte läst och pluggade med Johanna istället. Här kommer ett par bilder. En Kristina som försöker göra det här med kvalitativ metod lite mer intressant och sen en trött, uttråkad Johanna.

Imorgon är det plugg hela dagen och jag måste försöka få lite gjort. Har tenta onsdag nästa vecka och det känns lite katastrofalt faktiskt. Helst vill jag bara ut på stan, fika och handla grejer. Idag fick jag gå hem och ta hand om hunden. Så det blev inte jättemycket gjort. Okej, strunt i det idag. Nya krafter imorgon.

Äntligen!

Försöker vara lite småallvarlig för att få till en testbild.


Men så här glad var jag egentligen över att äntligen fått hem min nya kamera! Nu ska jag försöka blogga lite oftare och med lite bilder!


Lång dag med en Cup Cake som avslutning.

Nu var det för många dagar sedan jag skrev. Saknar en kamera. Mycket. Får se hur jag ska lösa det. Så fort det är fixat lovar jag att försöka blogga lite mer. Det roligaste av allt hade varit om man hade kunnat blogga genom mobilen...men då krävs en dyrare variant och med den kommer antagligen även en dyrare räkning varje månad. Okej, jag får väl se hur jag gör.
Idag har varit en full dag. Klockan ringde kvart i sex. Morgonen börjar sex, då masar vi oss upp ur sängen. Kvart i sju körde jag hemifrån. Så härligt det är att köra själv. Jag älskar det. Känner mig så fri och glad. Ipoden i örat på svag volym och en befriande känsla av att susa fram över vägarna. Lämnade Hilma hos Malin och Vilja där hon lekte ett par timmar. Lektioner i skolan sen hämta mammas nycklar hos Malin och hämta upp Hilma hos mamma. Efter det fick jag ett uppdrag att hämta ett paket vid Bussgods som kommit fel, Malmö istället för Helsingborg...så det blev ännu ett projekt.
Sov inte så mycket inatt så jag har varit så trött idag. Jag hämtade Noel och vi åt lite mat och lekte lite. Han somnade sen i soffan och jag med nästan. Nu är det lite Top Model på tv. Tänk, tionde säsongen! Ska bli riktigt kul faktiskt. Lite uttjatat är det kanske men jag måste nog se det ändå.
Jon och Noel bakade världens godaste Chocolate Cup Cakes igår, kanske jag tar en till om en stund...de smakar helt fantastiskt underbart. Det blev så många att jag får ta med mig och bjuda i skolan imorgon. Ja, god kväll på er.

Ibland måste man bara ha ett glas vin...

Helt ensam ikväll. Jo, Noel ligger och sover i sin säng. Varm och gosig. Men jag sitter själv i soffan med datorn i knät och tv:n på i bakgrunden. Vet inte om jag orkar se en film eller om jag bara ska sitta precis just som jag gör nu tills jag ger upp och går och lägger mig.
Blev så sugen på vin innan. Och självklart är då vinstället helt ihåligt. Men när jag sänker ögonen mot diskbänken ser jag en flaska med skruvkork fylld till en tredjedel. Hm, har den stått där mer än ett par dagar? Ja, det har den nog. Kanske till och med en vecka. Kanske till och med lite mer än så. Tragiskt, Kristina. Varför har du inte hällt ut vinet? Kan man dricka det nu, tro? Nej, det kan man inte. Nä, så desperat kan man inte vara. Det kan bara inte vara gott. Men gör det så mycket om det har blivit lite mindre gott? Kan det kanske vara drickbart? Det slutade med att jag hällde upp ett glas och bestämde mig för att smaka. Ok, är det jätteäckligt, så häller jag ut det. Det var äckligt. Ok, då får det drickas. Ikväll behövs det helt enkelt. Ett glas äckligt vin, bara för att få känna sig lite mysig i benen. Så får det bli.

Lite sommar till, tack.

Sitter i soffan på ovanvåningen och väntar på att det ska bli dags att bege sig till tåget. Solen skiner in genom fönstret och värmer mig i nacken. Jag är helt med på att solen ska stanna lite till. Men tyvärr blir det väl inte så långvarigt? Var det inte så förr att när man kom tillbaks från sommarlovet till skolan så satt man ute och åt lunch på gräsmattan och njöt av sensommarsolen i flera veckor? Slutet på augusti och i alla fall halva september var väl fint? Jag har för mig det. Men nu tar sommaren slut alldeles för fort. Jag har redan köpt höstjacka och sjalar. Vågar inte ta på mig sandalerna och i väskan ligger min nya regnjacka nerpackad. Utifall att. Men när jag beger mig till skolan idag ska jag ha på mig en tunn kavaj, gympaskor och solglasögon och njuta lite till av solen som kanske kan vara snäll att stanna tills jag åtminstone kommer in på föreläsningen.
Ja, skolan började igår. Det är sista året och jag kände mig så hemvan när jag gick igenom entrén igår. Precis som en sistaårsstudent som kan lokalerna utan och innan och rör mig där som i mitt eget hem. Otroligt skön känsla. Och precis som alla kursintroduktioner hittills var denna också måttligt förvirrande. Men jag har lärt mig att lyssna med ena örat och inte stressa upp mig för mycket. Det har ju löst sig hittills. Och går något inte som jag tänkt mig får jag väl ta det då. Nu startar i alla fall en kvalitativ forskningsmetodikkurs i fyra veckor. Där ingår en tentamen om metoder och observationer samt en projektplan inför C-uppsatsen.

En annan överraskning igår var att skolan fått ny restaurang. Det visste jag i och för sig innan men jag har inte varit och besökt den förrän igår. Två tråkiga och en rolig förändring har ägt rum. En tråkig är att det inte längre är någon påtår på kaffet. Glöm det, sa jag till ägarna, haha. Antingen sätter ni upp en fet skylt där det står att det inte ingår påtår eller så låter ni folk ta. För det blir nog svårt att lära så många gamla hundar sitta. En annan tråkig förändring är att lunchen numera kostar 65 spänn. Och ingen studentrabatt på det...urdåligt, tycker jag. Men de har ju alla sjukhusanställda som kommer in och äter så de behöver inte locka oss...just det, en tredje tråkig grej är att det bara finns en vegetarisk rätt på hela veckan. Alltså veckans vegetariska...hur kul är det om man inte äter kött? Samma sak varje dag liksom...
Men en bra sak är att de numera öppnar halv åtta. Innan var det nio. Det betyder många fler sålda kaffe om morgnarna. Och därmed har de tjänat in alla påtårar som kommer att tas oavsett! Ja, vi får väl se hur detta kommer att fungera!

RSS 2.0