29 augusti

Hade födelsedagskalas idag. Det bjöds på hembakad tårta och kanel/kardemummabullar. Det blev lite familj och lite vänner. En lagom liten skara.FRU GREISSON, om jag får be.Efter grillspett med klyftpotatis från en av byns två pizzerior sätter jag mig nu i soffan i min randiga utstyrsel med nya fina pläden.


Han är ju perfekt!


Helgen

I helgen var vi i vänners stuga i norra Skåne. God mat och gott vin och fina utflykter. Tyvärr fick vi åka hem redan idag då killarna har en spelning ikväll. Fick ett gäng fina bilder, så varsågoda!
Just nu

Har precis ätit denna goda kantarellmacka. Hittade så det räckte precis till en smörgår till mig ikväll. Bredvid ligger det lite brieost. Den var mindre god. Det kan nog hjälpa att köpa en dyr, fin brie men jag vet inte. Har nog kommit på att jag kanske egentligen inte gillar brie särskilt mycket. Jag är mer för mögelostar, kittostar och hårdostar. Ett glas vin på det och Malte bredvid. Livet är ju bara helt fantastiskt.


Spontanitet

Jag har kommit på en grej. Jag är nog ganska spontan. Och jag älskar när andra är det. Jag gillar när man hastigt bestämmer att ha en vinkväll med en vän, en middag med en annan familj eller en långpromenad sent på kvällen med någon man tycker om. Tummen upp för det alltså.
Ikväll kom en vän hit. Först lekte barnen, vi beställde mat och snackade. Sen åkte hon hem och nattade sin son och kom tillbaka hit och vi drack det goda vinet Café och snackade. Jag är fortfarande vaken, klockan är halv ett, Malte suger på natten och tittar storögt på mig som tar den sista klunken av det goda vinet och snart kryper vi tillsammans ner i sängen och sover. Ett par timmar i alla fall. Innan det är dags att amma. Hahaha. Det är livet nu, ja. En aning jobbigt ibland. Men får ni någon gång en tvåmånaders baby som ler mot er, som är er alldeles egna, kommer ni förstå. Det finns ingen mer beskyddande kärlek än den.

Min bästa väns bröllop

Lördagen den 14 augusti 2010 gifte sig en av mina närmsta och äldsta vänner Emelie med sin Erik. Det var fantastiskt och underbart att få vara med och dela denna dag och kväll med dem och alla gäster. Inget saknades, allt var fullständigt.

Jag fick äran att fixa brudens smink och frisyr. Här kan ni se lite hur det blev.

En annan fin gammal vän med min lille Malte som skötte sig exemplariskt.
Café culture pinotage

Måste tipsa er om ett fantastiskt vin. Gjort på rostade ekfat med starka inslag av kaffe, choklad och kola har detta vin erövrat världen och det sägs att om man väl har provat detta vin kommer man aldrig gå tillbaka till "vanliga" viner. Kan nog hålla med. Det är otroligt gott.

83870


En slags lista

Blev lite inspirerad hos Maison grey!

Du heter:
Kristina
Smeknamn: inget
Låt som när du är ledsen sörjer till? Gravity
Beroende av: Skulle vara snus då men det sysslar jag inte med längre. Dock tycker jag fortfarande livet är lite tråkigare utan det. När ska den känslan försvinna? Annars är det kanske kaffe?
Vad tror folk om dig? Att jag inte är blyg, fast det är jag ganska ofta.
Vad får du oftast komplimanger för? Just nu, att jag kommit i form så snabbt efter att fött barn. Annars inget speciellt tror jag.
Hur imponerar man på dig? Begåvning och talang i någon form, det har alla. Människor som är tillfreds och har förmågan att alltid ha lugnet med sig imponerar också.
Brukar du skratta för dig själv? Det händer.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Svara
Var bor du? Teckomatorp

Trivs du där? Verkligen! Kan vara svårt att tro, kanske. Har alltid varit en riktig stadsmänniska men älskar att bo här.
Har du haft sex idag: Nej!
Hur svarar du i mobilen:  Kristina
Vem ringde du senast?: Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vi hörs säkert imorgon kväll!
Brukar du komma i tid: Alltid skulle jag vilja säga. Till och med när jag försöker vara lite sen för att slippa vänta på andra är de senare än mig.
Hur känner du dig nu: Glad och lugn.
Vanligaste färg på dina kläder: Randigt får jag säga.
Vad tycker du om fötter: Jag kollar alltid in andras fötter. Har inget emot dem men det finns kanske trevligare kroppsdelar.
Vad saknar du: Just nu, att inte få sova mer än tre timmar i sträck.
Hade du en bra kväll igår: Mycket! Hade en bekant på middag. Vi åt hemgjorda hamburgare och drack öl.
Favorit dryck på morgonen: Kaffe
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 23 och midnatt. Oftast närmre midnatt, tyvärr.
Är du blyg?: Ganska ofta. Men känner jag mig trygg kan jag släppa loss.
Sysslar du med någon idrott: Nej, tyvärr. Finns inget som lockar för tillfället.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, men jag tror inte man har större chans att hålla ihop för det.
Har du spytt offentligt: Ja, bland annat en gång på tåget hem. Det var en fredagkväll och jag hade någon slags influensa. Var riktigt dålig och spydde på golvet. När konduktören kom var jag så rädd att han skulle tro att jag var full och skyllde på att jag var sjuk så jag ljög och sa att jag var gravid, hahaha. De tyckte synd om mig och sa att de skulle ta hand om det. Sen gick jag av!
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Skulle nog försöka ha sex. Har alltid undrat om det är skönare för killen.
Är du nöjd med ditt liv: Ja, mer än någonsin!
Är du bortskämd: Delvis har jag nog varit det. Nu är jag nog bortskämd med att ha det bra ekonomiskt och med en man som gör enormt mycket, lagar fantastisk mat och ställer upp. Inget man ska vara tacksam över så kanske, det är väl självklart att mannen ska göra det precis som kvinnan men jag tror ändå att det inte alltid tillhör vanligheterna att ha det så bra som jag har det. Tyvärr. Så det är jag nog lite "bortskämd" med.
Vad gör du i morgon: Tar hand om mina barn, träffar vänner, lagar mat, viker tvätt och plockar undan.
Vad är det värsta du vet?: När barn far illa av våld eller sjukdom
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, de bästa.
Vad är det finaste du fått?: Mina pojkar och min man. Nej, vi är inte gifta än men förhoppningsvis blir vi det en dag!

En speciell dag du minns: När mina söner föddes. Min examen.
Du samlar på: Inget tror jag?
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Min sambo eller min mamma
När grät du senast: För några veckor sedan
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Göra om lite hemma, resa och köpa kläder.
Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: Har ju två. Skulle kanske kanske kunna tänka mig en till.
Är du musikalisk?: Ja, det är jag.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Till och från.

Älskade ungar
RSS 2.0