Kvällen i bilder.

Melodifestival, god middag och pyssel. Det verkar kanske fridfullt på ytan men jag kan avslöja att det emellanåt (ofta) var ganska fullt ös med dessa goa ungar. Nu är vi trötta och åter i Torp och det känns så skönt att hälla sig på soffan. God natt!
















Trevlig fredag

Igår var Noel katt på dagis.



Idag la vi pärlplattor när vi kom hem. Åt sen god mat och gott vin. Snart är det Så ska det låta. Ska bli kul faktiskt!
Noel var så rolig ikväll. Sitter och tittar på Amigo på Bolibompa som är ett ganska hypat frågeprogram för barn där tre lag tävlar och de gör en massa kul. Plötsligt säger Noel: "Han är schysst". När vi sen tittar på början av Barda som är ett slags rollspelsprogram och lite läskigt vilket märktes när Noel till slut sprang livrädd in på rummet med skräck i ögonen. Innan det började bli läskigt sa han: "Så grymt". Min goding.





Elvis och jag.



Idag fick jag äntligen mina efterlängtade semlor. Har haft ett sug efter en semla i flera dagar. Handlade tre stycken och smet in till mamma som var på jobbet. Köpte ett kort med en räv på innen på Korthuset och ett te med kaktus och smultronsmak och semlan då och la hos henne med några fina ord. Hon blev glad och rörd när hon kom hem och överraskades av detta.

Hon är mig evigt tacksam.

Alltså, jag tänkte på en sak häromdagen. När jag satt på tåget säger konduktören i högtalaren något i stil med: "Var vänliga ha era biljetter eller andra färdbevis tillgängliga så blir vi er evigt tacksamma" EVIGT tacksamma. Är inte det lite överdrivet? Jag skulle inte tro att hon är mig evigt tacksam. Människor idag tenderar att utnyttja sådana här förstärkande ord lite väl mycket. Fast jag gör kanske likadant ibland. Men jag försöker ändå att ha den tanken med mig. Vissa ord, som superlativ används för ofta och förlorar lite sin charm om man missbrukar dem alltför mycket.

Idag var jag inne på Stuk Manufaktur som hade konkursutförsäljning. Jag hittade så klart ingenting. Kanske om jag haft mer tid och tålamod att leta igenom galna högar med jeans. De hade verkligen hur mycket snygga jeans som helst. Fina märken som Acne och Replay för 199 kr. Däremot köpte jag en fin bh på H&M, en foundation från Makeupstore och lite krimskrams till Noel på Tiger. Det ska firas att man fått studiebidrag!

Nu har han överträffat sig själv.

Hahaha. Noel har somnat många gånger i soffan. Sen han slutade med napp har han inte blivit lika knockad längre. Vi går numera och lägger oss flitigt efter Bolibompa och läser två sagor innan han somnar. Imorse var vi upp kvart i sex. Så här tyckte Noel det var lämpligt att somna idag. Snacka om trött.




Vinterhelg

Vi har haft en underbar helg på landet med massor av snö. Här kommer bilder!



Längdskidor. Tänk om man kunde åka det lite oftare...Noel invigde sina, det gick sådär.















Utflykt i skogen med grillad korv och varm choklad.







Korv och en hederlig gammal pjäxa.



Jag och Jon fick ansvar för middagen på lördagen. Självklart kan vi inte låta bli att göra något lite för speciellt. Lammstek fylld med vitlök, avokado och chèvre. Till det basmatiris, fetaostkräm och en makalös sallad.







Trött kille på väg hem i snökaos.



Jag som äntligen tagit mig en dusch. Gossip girl, Mia och Klara och kvittente. Det ni. Imorgon ska jag ta hand om gamlingar.


STOLT

Måste bara säga att jag är förbannat stolt över mig själv. Jag tycker faktiskt att jag varit riktigt duktig de senaste två veckorna på vår praktik där vi tar hand om patienter på riktigt. Bara studenter. Visst vet man sina svagheter, vad man borde öva på mer och vad man är mindre bra på men jag börjar känna mer och mer säkerhet  min roll som sjuksköterska. Det passar nog mig riktigt bra. Ska bara klara alla tentor nu. Usch.


Egentid - njutning eller beslutsångest?

Ibland hade det varit så skönt om man var färdigsminkad och klar när man vaknade. Tänk om man kunde få beställa kvällen innan hur man ville se ut nästa dag. Som en meny på sängbordet. Det hade till och med kunnat kosta några tior per beställning. Lockat hår, lätt sotade ögon i brunt, lite rouge och en jämn hy. 79 kronor. Som hittat.



Så här vintrigt och fint var det hemma hos oss igår morse.







Ikväll är jag alldeles ensam. Jon och Noel har åkt till landet och de har Hilma med sig också. Saknar dem. Men samtidigt har jag sett fram emot att få en kväll själv hela dagen. Det blir lite speciellt att få laga mat till sig själv och bara se på tv och inte göra så mycket annat än att njuta. Imorgon börjar jag inte förrän vid halv två heller så det blir sovmorgon!
Nu när jag sitter här tycker jag ändå att det är lite jobbigt. Jag kan se fram emot att vara ensam men sen när jag väl sitter här så blir jag så rastlös och vill både utnyttja tiden och göra massor och samtidigt inte göra något. Jag får beslutsångest i allt. Vad jag ska äta, dricka, vad jag ska se på tv, för att det ska bli en perfekt kväll. Det ska vara riktigt god mat men inte ta för lång tid att laga...bla bla, jag tror att jag tänkte på vad jag skulle laga i sammanlagt 3 timmar idag. Jag är nog lite knäpp.

Det här blev min middag i alla fall. Slog även till på en påse chips och ett glas vin. Teven bjuder inte på något och jag är sur.




Fina

Min fantastiske lille kille. Vi har fått alldeles för lite tid tillsammans på sistone. Jag har märkt det på honom. Och imorgon jobbar jag sent och sover hos mamma och på onsdag åker Noel och Jon till landet. Jag kommer på fredag. Detta innebär ju att jag ser honom imorgon bitti en pyttestund innan dagis och sen inte förrän på fredag. Just nu känns det jobbigare än vad det gjort innan då vi varit ifrån varandra några dagar. Då har jag kunnat njuta och uppskatta egentiden. Ja, det gör jag väl nu med kanske men jag kommer att sakna honom så. Och framförallt blir det jobbigt att veta att han saknar mig så mycket. Fast han kommer nog att ha mycket annat att tänka på med farmor, farfar och pappa på landet.




090216

Jävlar, vilken god middag jag gjorde idag. Köttfärsbiffar, potatismos och coleslaw. Allt gjort enligt scratch, så klart. Coleslaw-receptet kommer från en i mitt team på praktiken. Vitkål, rödlök, creme fraiche, majonäs, vitlök och örtsalt.

Tänka er, Noel sov till tio i sex. Dagen började sedan lite knaggligt men utvecklade sig strålande. När jag kom till dagis låg Noels ytterkläder i en påse. Han hade råkat rulla sig i hundbajs på deras utflykt. Tredje maskinen idag då.

Mysig dag

På väg till Madde. Noel gör en egen kikare.





En vanlig syn hemma hos oss.



Så här såg jag ut, i lånad fin tröja, på väg till kalas! Blir lite konstig vinkel på benen bara.





Hemma hos ena systern i deras nya villa!



Noel somnade tio minuter på vägen dit vid halv tre. Sen somnade han på vägen hem kvart i sex och fortsatte sova när jag bar in honom. Blir en spännande natt/morgon. Kan verkligen bli hur som helst. Vaknar ikväll, eller så sover han till fem imorgon bitti eller till åtta. Jaja, han är säkert helt slut efter veckan, har ju vaknat tidigt som sören några dagar.
Idag ska jag inte missa Gossip girl.

Mamsen

Mysigt med ostbricka hos mamma igår kväll.




Grisar

Jag har mycket svårt att acceptera att Cookies n Beans refräng är i princip identisk Calaisas If I could. De ska INTE få gå längre än mina älsklingar. Ja, de var bra. Men för mig spelar det ingen roll. Mina fina är ändå bäst. Punkt.

Tänkvärt

Amy Diamonds ord berör och får mig verkligen att reflektera över livets mening.

Nr 5.

Resultatet av Magnus Ugglas och Björn Kellmans insatser i Melodifestivalen blev Markoolios bidrag i år.

Vad får man om man korsar Joey Tempest, Bobby Kimball och Anders Tengner?

Svar: Kenny Leckremo, sångaren i H.E.A.T. Jävlar vilken pipa.


Do do dodo.

Jennifer Browns låt "Never been here before" var densamma som Gary Moores "Still got the blues".

Vad får man om man korsar Patrik Isaksson och Håkan Hellström?

Svar: Lasse Lindh


Melodifestivalkrönika del 2.

Jon tycker att Sussie liknar servitrisen i 'allå 'allå hemliga armen.

SVPL-premiär idag

Mamma bjöd på kantarellmacka med egenplockade kantareller från Bolmsö när jag kom hem till henne igår kväll vid tio. Det blev ett yatzy som vanligt och en god kopp ekologiskt rött te med smak av hallon och blåbär från Pappas Te på Södra Förstadsgatan i Malmö. Underbar affär. Emelie får dock blunda för vissa saker där inne som jag spanat in till hennes nästa födelsedag.

Har haft praktik sen kvart i sju imorse och avverkar min första vårdplanering för en 91-årig gammal dam som jag börjat tycka riktigt mycket om. Hon är helt enkelt helt fantastisk och jag har börjat fundera över hur man ska hantera de relationer man kommer att etablera med vårdtagare som sjuksköterska. Man kan ju inte ta med dem hem. När de är medicinskt färdigbehandlade ska de vidare. Det känns konstigt att imorgon antagligen är sista gången jag sitter vid hennes säng och ler för att hon är så härlig.

Fredag kväll. Jag tar tåget nio till Malmö igen eftersom jag börjar kvart i sju imorgon med. Men lite trevligt ska man väl ha ändå.



Funderar på att klippa mig igen. Mitt hår är så oberäkneligt och man vet aldrig vad man får. Här är det fint dock. Tyvärr har man aldrig, aldrig några garantier.


Fläng.

Vilken tom vecka här då. Har flängt lite fram och tillbaka mellan mitt hem och mitt gamla hem hos mamma. Lite jobbigt att pendla hit och dit men när jag är framme där är det mysigt att dricka te, spela yatzy och få en god räkmacka. Imorgon sover jag hos mamma. Sen börjar jag 6.45 på fredag, åker hem vid 15, tillbaks till Malmö 21 och börjar 6.45 på lördag igen. Ledsen att det enda som skrivs här är om mina tider. Men det är det enda som verkar hända i mitt liv just nu.

Skrev läkemedelsberäkningstentamen idag. Hade lite glömt att plugga och helt plötsligt var det dagen innan. Det är ju ingen svår matte men man måste ändå räkna lite uppgifter och komma in i tänket och logiken. Det gick bra, jämförde mina resultat men ett antal andra och som det ser ut har jag alla rätt. Ja, man måste ha alla rätt alltså. En tenta av fyra avklarad. Den lättaste, tror jag. Nu väntar tre jävliga som jag inte har en aning om hur jag ska plugga till. Jävla Almås-idiot.

Ikväll blir en halvkul kväll då tv:n är bokad för fotboll. Orkar inte engagera mig, känner jag. Det krävs ett mästerskap och gärna en final med Sverige för att jag ska orka hålla intresset uppe hela matchen. Då är det kul.
Ska duscha. Risken finns att jag fastnar där hela kvällen för så frusen är jag.

Söndag

Noel vaknade tio i sex. Han somnar inte om längre som han kunde göra när han var mindre. Jag försöker förklara, om det inte är vardag och klockan är före sex, att han måste försöka somna om men det är inte lätt, så klart. Inte när man är liten. Även om han skulle må bra av att sova en eller två timmar till så har han svårt att styra det och somna om. Helgen har varit fylld med kuligheter, jag har haft praktik och inte varit så mycket hemma. Just imorse tyckte jag verkligen att Noel behövde sova lite till. Och tänka sig, han somnade om!!! Sov till tjugo i åtta. Vilken fröjd, säger jag.

Vi har varit i Löddeköpinge och handlat. Lite mat och lite kläder till Noel. Sen har min pappa varit här en sväng. Det blir inte så ofta och jag är glad över de få gånger han kan komma hit och faktiskt kommer för det är inte en självklarhet. Det är mer vanligt att han lämnar återbud än kommer. Nu har han varit ledig från sitt jobb på häktet i sju dagar. Då har han jobbat med annat. Han är byggare från början och han måste älska att göra det för varje ledig minut går till att hjälpa folk, vänner eller okända med diverse byggprojekt.

Ikväll blir en lugn kväll. Ser lite på Top Model som jag missade i veckan, sen är det Mia & Klara och The Break-up med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. Perfekt söndagsfilm. Precis som förra veckan då vi såg The Holiday.

Imorgon är det praktik igen på KUA. 13.30-22 och sen 6.45-15. Lite jobbigt men mest kul.

Caroline af Ugglas

På tal om att ta sig själv på stort allvar.

Shirley - nej tack

Jag vill inte vara någon viktigpetter men ärligt talat. Shirley sjunger faktiskt lite falskt emellanåt. Hon är en duktig sångerska även om hennes röst inte charmar mig personligen, smaken är dock olika. Sen kan hon faktiskt inte "waila" särskilt korrekt. Det är mest ett burr, som en ton med en samtidig rysning.

På toppen av allt tar hon sig själv på alldeles för stort allvar. Låten var också lite tråkig, vi har hört det förr. Jag är ledsen men det sticker i både ögon och öron under "Med hjärtat fyllt av ljus".

Slutligen vill jag säga att jag bara har blivit mer och mer rädd för Shirley sen hon slog sig ihop med de andra jättarna - Sanna och Sonja.


Bakom kulisserna

Nu har jag klarat av mina två första pass på KUA. Det är som att leka sjukhus. Hela denna praktiktiden har hittills varit som att komma bakom kulisserna på något riktigt spännande. En brottscen eller en fantastisk film med kända skådisar.

Nu är det vi studenter som håller i trådarna och gör allt. Precis allt. Vi har ju handledare som ser efter oss så klart och vi får lov att ställa frågor. Dock svarar de med motfrågor. Och de är riktigt skickliga. Känns ungefär som att vara med i Parlamentet under den där leken där deltagarna inte får lov att svara ja, nej eller tveka. Och handledarna klarar det riktigt bra. Vi ska fråga inom teamet eller ta reda på det själva. Skulle en akut situation uppkomma kan givetvis handledare gå in och ta över/hjälpa till men vi får lov att vara delaktiga i den mån vi känner vi behärskar.

Ikväll gör vi nog som alla andra. Nu kollar Noel på Wild kids och vi har sett till att göda honom med både glass, godis och chips. Vissa dagar får vara lite extra. Oftast är det en av nämnda godsaker. Föräldrarna ska efter barnets insomning bädda ner sig med chips, vin/fanta och se Melodifestivalens första deltävling. Det är så hypat att det inte är sant. Eller det var kanske värre för ett par år sedan. Nu tycker jag det har varit lite tystare om tävlingen och så bara börjar det helt plötsligt utan förvarning en helt vanlig lördag. Dessutom blir det ju bara sämre och sämre. Fast ibland dyker det upp ett och annat guldkorn. Detta året hoppas jag på samma magiska stämning som när Carola tävlade med Evighet. Ha en fin kväll, alla!

Rimligt?

11-timmars dygnsvila. Jotack. Det går väl inte riktigt ihop med mitt schema de kommande två veckorna. Jag jobbar 14.30-22 och sen börjar jag 6.45 och slutar 15. Jag sover hos mamma. Tur det, annars hade det väl blivit 4 timmars sömn för mig. Inte så säkert att jobba då. Vad har de för kryphål för att komma undan med detta galna schema? Tror jag ska lägga mig en liten stund innan jag tar tåget.

Märks det att jag är uttråkad ikväll?

Jag vill gå ut och dansa med röda läppar, klädd i svart och med skyhöga klackar. Vem hänger på?


Klar förbättring!

Jag måste bara ge mig själv en eloge för att jag skött om mina naglar så duktigt den senaste tiden. Jag har länge varit en nitisk nagelpillare/bitare men det är på klar bättringsväg. Kolla in!

Vad händer med hunden?

Hilmas päls är helt jävla galen. Det håller på att spåra ut totalt. Kan hon ens se någonting?


Fina

Det här var tydligen en bra idé.



Min bästa kompis.


Världens bästa dagmatte

Fy vad jag är glad åt vår dagmatte som går ut med Hilma fyra dagar i veckan. Hon är så himla mysig och man ser att hon är störtförtjust i Hilma. Idag var jag ju hemma och kom ner när hon steg på. Hilma blir helt galen av lycka och de gosar och har sig i typ fem minuter och hon bara skrattar åt Hilma. Sen tar hon henne på en promenad mellan en och två timmar, ibland med en annan hund som heter Falcon som Hilma fattat mycket tycke för! Sen får hon mat. Hon pysslar och donar med henne, tränar henne med godis och på att bli torkad med handduken efter promenaden som hon hatar. Det är så skönt att veta att Hilma har det så bra om dagarna. Kolla in så liten hon var i somras!


Plugga??

Nej, det gör jag inte idag. Jag är så långt ifrån plugg man kan komma. Ändå har jag fyra tentor framöver som jag borde börja läsa till. En av dessa känns väldigt komplicerade att läsa till. Det är i princip omvårdnad på alla sjukdomar vi läst. En tenta där vi helt enkelt ska redovisa allt vi lärt oss hittills. Var ska man börja? Jag faller nästan ihop på golvet av tanken. Nästa vecka är det Läkemedelsberäkningstentamen. Jag tar den i första hand. Än så länge har jag inte räknat så mycket dock. Idag är jag ledig. Det firade jag med att sova länge. Skulle egentligen ha lämnat Noel klockan åtta eftersom Jon skulle ta tåget redan sju. Igår lämnade han det glada beskedet att han inte behövde åka förrän åtta så han kunde lämna. Kunde inte blivit gladare. Jag vaknade när de gick upp så klart men sen somnade jag om till tio. Kollade på klockan och bestämde mig för att ligga lite till. Somnade om så klart och sov till elva. Samma sak igen och nästa gång jag tittade på klockan vad den tjugo i tolv. Herregud. Det var nog flera år sedan jag låg så länge. Känner att jag har något sjukligt på gång i kroppen så det var nog riktigt bra att jag fick sova. Vill inte bli sjuk  nu.

Idag tänkte jag laga helstekt kyckling med potatis, sås och en god sallad. Jon ska iväg på musikal. Det är Heleneholms gymnasium som sätter upp Blodsbröder. Han var ju med och spelade i den när Malmö Opera eller vad de nu heter satte upp den runt om i Skåne. Fin musikal.

Imorgon börjar ny praktikperiod. Klinisk utbildningsavdelning - KUA på Umas. Riktiga patienter tas om hand av studenter av alla de slag (under handledning). Ska bli kul. Hoppas jag hamnat i ett trevligt team.

24 tum

Jon har köpt en ny dator. Jag tror inte ni förstår hur stor den är. Skärmen alltså. Bilderna gör den inte rättvisa. Kanske ni kan se om ni samtidigt tittar på tangentbordet.




090203

Ikväll ska jag inte ta mig någonstans. Så jäkla skönt. Jag ska endast sätta in lite disk i maskinen när Noel somnat. Sen kanske jag slår till på ett litet glas vin efter en dag som började på akuten 6.45 imorse. Imorgon börjar jag 14.15 och jobbar till tio. Sovmorgon? Nänä, Noel ska ju lämnas på dagis vid åtta. Jag ska försöka plugga lite till min tenta jag har nästa vecka. Försöka, försöka, försöka. Det är ju egentligen bara att göra det. Punkt. Men jag lovar att jag inte gör något imorgon utan på sin höjd tar upp boken på tåget vid tolv. Nu ser vi Bolibompa. Det gör vi liksom varje dag. Så konstigt olika ens liv kan vara. Jag kan inte föreställa mig att mina vänners liv ser precis likadana ut en viss tid varje kväll...! Kl sex har vi ätit middag, ibland badat och satt oss med pyjamas i soffan. Kanske hämtar jag ett äpple som jag skär i bitar som Noel kan mumsa på. Sen sitter vi här till klockan sju. Då går vi och lägger oss, läser en bok och sen sover han efter en stund. Varje kväll i ett par år nu. Och säkert många fler. Konstig tanke.




Akuten

Ny vecka-ny praktikplats. Denna vecka är det akutmottagningen som gäller. Idag har jag fått vara med om en hel del under mitt arbetspass som varade mellan 11.30-17. Ileus, yrsel, bröstsmärtor, njurstensanfall/pyelonefrit. Spännande och roligt. Är hem om för att Hilma ska få en promenad men åker med nio-tåget till mamma eftersom jag börjar redan 6.45 imorgon bitti. Trött är jag. Ont i magen. Man äter och dricker dåligt under dessa fem-timmarspass. Det vill säga inget.

RSS 2.0