Hur får ni livet att gå ihop?

Ibland slås jag av känslan att inte räcka till någonstans. Jag tycker samtidigt att jag lägger ner hela mig själv i alla delar av livet, främst barn, man och jobb men ändå finns känslan av att andra tycker att jag inte räcker till. Som ett dåligt samvete hos mig själv som jag ändå inte tycker att jag förtjänar då jag faktiskt försöker räcka till och göra mitt bästa.
Som häromdagen när jag gick tidigare från jobbet för att hinna till Noels vernissage på dagis. Jag jobbade verkligen undan på jobb och lämnade över saker som jag ändå inte kunde få gjort där och då utan som den som jobbar kväll ändå fått ta över. Trots detta kom en klump i magen när jag susade ner till omklädningsrummet för att hinna med tåget hem. Och Noel hade jag ju knappt träffat på nästan en vecka eftersom jag jobbat hela helgen och tagit en extratur. Sen kommer man hem och ser tvättberg, diskberg och leksaker överallt.
Hur orkar människor? Finns det verkligen de som har perfekta hem, barn som städar sina rum varje dag, som jobbar heltid och känner sig tillräckliga på alla plan? De kan inte vara många i alla fall. Men varför går man och kräver detta av sig själv?
Mina vänner känner jag verkligen att jag försummar. Det har jag gjort länge från och till. Men jag har verkligen knappt någon tid över. Det gör mig ledsen. Hur ska man hinna med allt? Nu i veckan jobbade jag fredag dag, lördag dag, söndag kväll. Måndagen var jag ledig, tisdagen fick jag gå in och jobba extra, sen onsdag dag, torsdag dag och fredag dag. På onsdagen kom jag dessutom på att jag bokat in mig på ett möte på kvällen så jag gick hemifrån halv sex igen och kom hem halv tio. Observera att jag går upp kl fem om morgnarna också.
Sen ska ju barnen tas om hand och allt fixas i hemmet. Hur hinner man med mer än det? Jag känner att jag försummar min familj om jag planerar in annat just för att jag spenderar den mesta tiden på jobbet annars.
Och ska det vara så här resten av livet?
Tur att man är lycklig i alla fall!

Det verkar som att jag kommit av mig lite

och det där första inlägget som ska bryta det här känns så viktigt. Men jag orkar inte bry mig om det. Här kommer en uppdatering på vad som hänt sedan sist vi sågs.

Mamma fyllde 60 år i december och en helg i slutet av januari var jag och mina två systrar i Hässleholm med henne och firade. Spahelg på Hälsooasen och övernattning på Hotell Statt. Rekommenderas varmt!

Jobbet fortsätter. Nu står jag på egna ben på gyn i Lund. Det känns bra.

Första natten jag jobbade och Jon skulle vara själv med båda pojkarna blev Noel magsjuk. Ja, ni kan bara tänka er hur den natten var...

Dagarna fortsatte med en jättekrasslig Noel. Har aldrig sett honom så sjuk. Han låg på soffan i tre dagar. Ville inte ens äta isglass.

Så blev Malte sjuk. Jättesjuk. Vi åkte till barnakuten efter två dagar och då hade han gått ner över ett halvt kilo. Det är ganska mycket när man bara väger åtta. Sköterskan blev förvånade när vi blev utskrivna. Vi med. Väl hemma repade han sig sakta efter ett par dagar.

Malte har nu sex tänder och två till på väg. Helt sjukt många!?

Igår gjorde vi iordning Maltes rum och inatt sov han där. Det gick riktigt bra. Och fint blev det.

Idag kommer Noel hem. Han har varit hos farmor och farfar sedan i lördags. Han längtade efter oss igår. Han brukar inte bry sig alls om att han är borta från oss annars när han är där men nu låg farfar sjuk i halsfluss och det blev väl inte riktigt som han hade tänkt sig. Farmor lämnar på dagis och sen hämtar vi honom.

Kan mina vänner snarast komma hit på middag? Måste hitta en dag. Tiden bara går och går. Kan meddela att Malte både sitter och kryper och ställer sig.


RSS 2.0