Underbara

Noel i Norrvidinge Handelsträdgård. Åk dit vetja! Jättemysigt!

Idag skulle vi grilla och se elden bakom parken här i Teckomatorp. Tyvärr blev det ingen eld på grund av förbud men vi körde på grillning ändå. Noel åkte till landet med farmor och farfar och ser förhoppningsvis elden i Häradsbäck. Jon åker dit imorgon och jag får vara på praktiken hela helgen. Här är bilder från kvällen!Måste bara dela med mig av dessa fina bilder på little miss Daze. Vilken go unge. Hoppas det är okej A.K.

Sluttampen

Jag har härmed klarat alla tentor på sjuksköterskeutbildningen. Inte en enda omtenta. Det är väl inget konstigt att göra en omtenta men så här efteråt känns det helt fantastiskt skönt att ha klarat allt. Nu är det verkligen nästan över. Igår skickade jag in den nästa sista seminarieuppgiften och idag den sista. Nu väntar de knappt två resterande veckorna på praktiken med högre växel, en klinisk examination på min placering med domare omkring mig...:-) Sen en vecka fylld med seminarier. Bara att ta sig igenom...

Idag har jag varit hemma med Noel. Dagis har stäng för utbildning idag och imorgon. Han var så rolig vid middagen. Vi åt grillat. Enkelt var det idag, någon färdigmarinerad köttbit med ben. Noel fick bitar av köttet utan ben. Ibland får han gnaga som man kan göra på tex revbensspjäll eller kycklingklubba. Efter en stunds ätande säger han: "Mamma, jag vill ha skelettet". Hahaha, så äckligt.

090426

Vi har haft en mysig dag. Det har varit sommarvärme, verkligen lyx för att vara bara april.Alice var här och vi grillade hamburgare.Alice sjöng en av sina vackra låtar.Noel imponerade med improvisation på munspel med gitarrkomp. Han har öra, denna underbara unge. Jag är verkligen imponerad.
Bara härligt

Kalas idag. Sol och härliga människor. Nu har hjälten slocknat. Vi syndar och beställer pizza.

Minnen

Ett nyvaket födelsedagsbarnFör fyra år sedan födde jag denna lille kille. Jag, lilla jag. Vattnet gick, lite som på film faktiskt, tidigt på morgonen. Vi åkte in efter någon halvtimme och de kommande timmarna hade jag värkar varannan minut. Det låter som att man får vila 2 minuter men riktigt så är det inte. Man räknar från en värks start till nästa värks start. Tiden mellan värkarna innefattar alltså själva värken. Helt galet att jag hade det så i flera timmar. 14.18 föddes han äntligen. Idag är allt som ett töcken faktiskt. Jag kan knappt komma ihåg att jag söndagen den 24 april 2005 låg på BB vid denna tiden ensam (pappan får inte sova på just BB) med en son, endast några timmar gammal. Jag sov inget den första natten. Noel sov som en stock. Men allt var så konstigt bara. Man får så mycket energi som nybliven mamma och det är väl tur det för det blir lite hackig sömn i början. Jag tyckte mest det var mysigt att vara uppe och amma om natten framför tv:n tittandes på repriser av Köket på TV 4. Jag har glömt att jag vissa stunder hade så ont i bröstvårtorna att jag grät när Noel åt och att jag i nästan tre veckor hade ont i underlivet för att de hade klippt mig med en sax. Läkningen förvärrades säkerligen av att jag tvunget på den tredje dagen skulle ut och gå en lång runda och visa upp min finaste lille pojke på ett café.
Nu längtar jag efter att få uppleva detta igen. Det skulle bli lite som att uppleva allt för första gången igen litegrann. Det var ju några år sedan, man glömmer fort och anpassar sig till nuet.Förresten skrev jag min sista tenta idag. Om jag klarade förra vill säga. Det får jag veta på torsdag. Och den idag klarade jag verkligen. Det var så jävla mycket, jag pluggade inte så flitigt men det var en bra tentamen och jag fick verkligen möjlighet att visa att jag faktiskt sitter på lite kunskap. 37/40 = VG. Det blir inte VG i kursen ändå men skitsamma. Idag mår jag jävligt bra för det, har köpt en fin vaxduk, en matta, tagit en öl och firat.

Titta vilken liten grabb. Älskade.


Den senaste veckan i bilder
Snart

Jag kommer tillbaka, jag lovar. Nu ska jag se Calaisa på eftersnack. Kram på er.

Tårtfunderingar

Jag har inte bloggat. Jag har varit sur. Laddade min kamera för att kunna ta med den ut och ta en massa roliga bilder på fredagkvällen. Batteriet blev dock inte laddat för något konstigt glapp i laddaren. Därför har jag bloggstrejkat lite. Nu är den laddad men inga bilder.

Har haft en stor tenta. Nästa stora är på fredag och det är också den sista. Om jag klarar dessa två, vill säga. På fredag fyller Noel fyra år. Han ska få fina presenter. Och tårtor. Men vad ska jag göra för några? Känns lite tråkigt att göra samma som jag gjorde när han fyllde två och tre. Men de är enkla och goda. Och framför allt smidiga när man ska göra fyra stycken. Färdiga bottnar (ja, de funkar faktiskt! Gör man tårtan god men bra fyllning, grädde och färska bär så smakar man faktiskt knappt någon skillnad, de är jättebra) och sen bara på med vispad grädde, hallon och grädde inuti och jordbubbar och andra bär uppe på. Enkelt att göra samma dag. Får jag för mig att göra prinsesstårtor får jag ju gå upp fyra på morgonen om jag ska hinna göra fyra stycken, och misslyckade blir de säkert också...
Har ni några förslag på goda tårtor som går snabbt att göra? Jag har lite svårt att förbereda någon dag innan då det är fullt upp hela veckan. I och för sig skulle jag kunna kvällen innan...?

Tetris och en massa annat viktigt

Ni kanske undrar varför jag inte bloggar så flitigt. Det är helt enkelt en massa saker ihop som stoppar det. Mycket att göra, kameran är inte laddad, dagar som liknar varandra så jag tappar lusten lite...jag är på praktik varje dag och timmarna emellan har jag lite smått ångest för alla uppgifter och tentor i skolan. En annan sak som upptar min tid är tetris. Jag är helt manisk.

Oh ja jävlar.

Jag fick låna en superb fönsterskrapa av min mamma. Ikväll över telefon fick jag det trevliga beskedet att jag fick behålla den. Jag har fanimej putsat alla fönster. Inte mellan alla dock. De var inte så farligt smutsiga. Och med tanke på att vi har upp emot 30 fönster bara där nere och alla ska putsas utvändigt och invändigt kan det få räcka för i år. Nästa år kan jag ta alla sidor. Jag började vid sex-tiden och först nu har jag satt mig ner. Under dessa timmar har jag i och för sig inte bara putsat fönster. Jag har röjt hela nedanvåningen. Alla Noels leksaker och prylar, städat båda toaletterna, vattnat blommor och verkligen gjort det fint. Kan ju tillägga att jag varit uppe sedan halv sex och haft praktik i Malmö. Men ändå känner jag mig så jäkla levande och glad. Vad lite sol och en ordentligt undanplockning kan göra med en. Och vad de gör med mina ben. Jag måste verkligen köpa stödstrumpor. Tant, säger ni? Ja, det kan man tro. Men jag tror verkligen på stödstrumpor. Det sägs att de verkligen är sköna att ha på sig. Står man upp mest hela dagen på sitt jobb så är det faktiskt bra. Så det e så.

Ikväll blir det slapp framför datorn och imorgon är jag ledig. Vi ska ha en riktigt mysig familjedag, Förhoppningsvis i solen. Och min fina mamma kommer hit.

Sen har jag en liten hemlighet också. Det handlar inte om mig. Men det är riktigt kul. Tycker jag i alla fall. Ni får hålla er ett tag helt enkelt.

Underbara sol, vår, påsk och påskhäxa.


Åh så härligtSjuka jagHilma fyllde ett år och fick en egen tårta med ben istället för ljus.


090404

Nu är jag hemma. Har haft en fantastisk dag i värmen. Vi har gjort det påskfint och varit ute nästan hela dagen. Kortärmat, helt underbart. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. God mat och lite pyssel.

Något fantastiskt med att bo i hus är just det här:


RSS 2.0