Mätt!

När man är själv hemma och får lite egentid tycker jag man ska lyxa till det lite. Så detta åt jag till middag. Ryggbiff, egna potatisklyftor, sockerärter och lohmanders bearnaisesås.Kan ha varit det godaste i kategorin köttbit med någon slags potatis och bearnaisesås. En ganska enkel, lite tråkig och uttjatad rätt men fy sjutton vad gott det är om det görs ordentligt!

Köp denna såsen så kommer ni aldrig att kunna äta någon annan bearnaisesås. Den är fullständigt livsfarlig. Och när Noel en gång bad om mer smör insåg jag varför den var så god.
091027

Dagarna går, kvällarna går, helgerna går. Man hinner inte riktigt känna efter. Mycket tid går åt att fokusera på det som inte fungerar, det som stressar en, som håller tillbaka en. Man mår dåligt för det man inte hinner, det man inte orkar. Och så försöker man leta efter ljuspunkter man kan kämpa mot. Något roligt som ligger framför en som får en att ta sig igenom allt det där innan. Livet ja.
Så ibland kommer det över en hur lycklig man egentligen är. Visst finns det mycket som är jobbigt, saker man inte är nöjd med, situationer som hädanefter ska hanteras annorlunda men det är något visst med allt det där. Det gör allt lite spännande. Man lever ju hela tiden i ett förändringsarbete. Samtidigt som man är lycklig för att man är just precis där man är med den man är med och inget behöver vara annorlunda.


Tio sanningar om mig.

Fick en utmaning av Jess.

1. Jag tänker verkligen ofta på mat. Mycket av min tid går åt att planera måltider och myskvällar. Kan vara otroligt huslig men det är inte alltid jag orkar mig på stora projekt.

2. På tal om att orka så har jag en sida av mig själv som är väldigt lat. Kan tycka det känns som världens största projekt att lägga in tvätt i garderoben eller röja undan i köket. Ibland överraskar jag dock med en strålande energi där inget är jobbigt.

3. Jag är väldigt sällskapssjuk. Ringer ofta till någon på mobilen om jag är ute och går, på väg hem till exempel. Även när jag är hemma själv kan jag bli rastlös. Fast jag älskar att vara själv också.

4. Jag pratar med min mamma i princip varje dag. Hon är en stor trygghet för mig och jag fasar för den dagen då jag varken har henne eller min mormor kvar. Det finns alltför många gånger som jag ber mamma om råd där jag inte kan tänka mig att ringa någon annan. Speciellt om husliga saker. Mammas och mormors generation besitter mycket värdefull kunskap som tyvärr nog inte följt med till min generation. Dock har jag fått med mig mycket och det är jag glad för.

5. Jag har min laptop i soffan och är inne från och till under kvällarna, alltid. Har blivit en sådan vana att jag har svårt att tänka mig ett liv utan den rutinen...

6. Jag har för tillfället inget fritidsintresse eller någon aktivitet och tycker att det är lite sorgligt. Har inte riktigt tid heller. Men någon gång ska jag ta upp något som blir bara mitt.

7. Jag har inte vaccinerat mig mot nya influensan och ingen i min familj ska göra det heller och det känns rätt för oss.

8. Jag köper nästan alltid kaffe på vårt café vid stationen innan jobbet. Är alltför morgontrött för att gå upp i tid och koka själv när klockan är fem. Sen tycker jag det är lyxigt och helt enkelt gör livet lite trevligare att gå på tåget med en kopp nybryggt kaffe i handen.

9. Jag är fortfarande lite chockad och stolt över att jag arbetar som sjuksköterska. Tycker till och med att det är lite coolt.

10. Jag/vi laddar inte ner något, varken filmer eller tv-serier. Tänker ibland att det skulle vara kul och praktiskt men jag tror att jag är lite gammalmodig. Jag gillar att se fram emot att något börjar en viss tid, att längta och känslan när man sitter framför tv:n och det är dags. Får mig att tänka på Melrose place, Beverly Hills, dr Quinn och liknande haha. Det var nästan olidligt att veta att det var en hel vecka till nästa avsnitt. Men det är liksom lite det som är charmen. Eller?

Tvättkorg

Tänkte bara visa denna tvättkorg för Jess. Vi har den i naturvitt.


Bara härligt.

Idag var vi på Afternoon tea party på Traktens mat & café i Teckomatorp. Tyvärr glömde jag kameran. Patrik som jobbar där hade dukat upp hembakade ljusa och grova scones, fikonmarmelad, apelsinmarmelad, hallonsylt, grädde, två sorters muffins, crostini med lax och citronolja, surdegsbröd med färskost och skinka och kladdkaka. Kaffe, thé och hemmagjord flädersaft. Hur mysig låter inte det? Min mamma kom också och när vi var mätta och belåtna gick vi en lång promenad. Perfekt söndag helt enkelt. Ikväll ser jag Gossip girl och äter cashewnötter.


Nu är det ju höst!

Och det är faktiskt en himla härlig årstid. Nu har man börjat acceptera att det är lite kallare och gett upp sina sommarkläder som man envist burit lite för länge för att hålla kvar sommaren så länge det bara går.
Det enda är att man alltid glömmer hur lång denna mörka och kalla tid är. Men det finns mycket att se fram emot nu också!
Idag har vi varit på kastanjejakt. Här hittade vi tvillingar.Jag älskar fortfarande att plocka kastanjer.

Vi hittade den största kastanjen någonsin.
Sköna lördag.

Har haft en härlig dag! Noel fick plötsligt feber i torsdags eftermiddag men idag vaknade han pigg efter att ha sovit tolv timmar. Dagen har bjudit på promenad, god mat och tråkig fotboll.

Så här peppade var vi inför matchen.
Och så här ledsna när Sverige förlorade.Idag var vi på BT-kemiområdet där det nu inletts en kamp mot att få bort BT-kemistämpeln på Teckomatorp. Här ska det bli grönområde med kullar, broar, promenadstigar, fågeltorn, vindskydd och dammar. Kolla in! Så jäkla schysst! GO TORP HAHAHA!

Sådär ja, då var man redo för kvällens match!


Update

Usch, här var det dött och tråkigt. Förlåt. Eller det behöver jag väl inte säga. Noel säger förlåt lite då och då numera. Ibland verkar det som att han verkligen förstår innebörden av det och då blir det så fint, att han verkligen menar det och att han säger det när det faktiskt passar. Men ibland låter det bara sorgligt. När han säger det och egentligen är det inte alls det han borde säga. Nästan som att han låter lite kuvad och hunsad. Usch, vad hemskt det lät. Så är det ju inte så klart, men man märker att han håller på att lära sig innebörden av ordet.
Får väl slänga in lite bilder från vår söndagsbrunch/skidreseplanering. Japp, det blir skidresa med fina vänner på nyårsdagen!Världens bästa har lärt sig cykla.Riktiga vänner.

Ja, det här var alltså förra söndagen. Så bra är jag på att uppdatera...
Sedan dess har jag ätit tacopaj tre gånger.Jobbat mycket. Varit på föräldramöte. Druckit vin. Sovit hos mamma. Spelat yatzy. Träffat syster med familj.
Jobbar imorgon också och sen har jag en ledig dag innan resten av veckan ska jobbas igenom.
Kram.

RSS 2.0