Snart dags....så jäkla gött.

Okej, slänger in en liten snabbis nu. Hinner nog inte blogga imorgon. Då är det nämligen massor som ska fixas och förberedas inför resan. Ja, vi åker till Kreta. Fatta. KREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETA.
Känner mig helt galen inför detta. Känns som att vi ska vara borta en månad. Tiden kommer väl gå fort. Men det har varit så härligt att ha det framför sig. Det är ju lite halva nöjet. Eller inte halva kanske. Nu är det snart dags. Ska ta mycket bilder och vi ska försöka få med filmkameran också. Har man en ska man ju använda den. Vi har varit lite dåliga på det...
Vi hörs nästa vecka!

Husmor var det visst.

Fina krusbär, eller hur?



Och krämen blev faktiskt riktigt lyckad.



Ser kanske lite grå och tråkig ut på bilden men den var fantastisk.
Mitt i allt detta fick jag för mig att göra aioli. Det blev en spansk variant med ägg, fransk senap, vitlök, citron och olja. Blev jättegod och jävligt stark. Perfekt till räkorna imorgon. Var inte alls sugen på tråkig majonnäs.
Det här är verkligen typiskt mig. Antingen ligger jag på soffan en hel dag eller så går jag igång totalt på en massa projekt, gärna på samma gång.

Full rulle

Nu är det mycket i görningen. Mycket roligt i görningen!

Fredag: Handla lite kläder och annat välbehövligt till resan nästa vecka, sen se Baksmällan i Lund, efter det rökta räkor och varmrökt lax där hemma från Ringsjö fisk. Noel ska vara på landet i helgen eftersom vi båda jobbar och står i.

Lördag: Jobba 6.45-15.45. Sen övernatta hos mamma. Ska vara själv och tänkte kosta på mig något smaskigt.

Söndag: Jobba 6.45-15.45

Måndag: Jobba 13-21.30

Tisdag: Jobba 9-18

Onsdag: Städa hela huset, packa, baka bröd

Torsdag: Upp 3.45 och bege oss till flygplatsen!

Idag är jag själv eftersom Jon spelar. Fick ett ryck och tänkte faktiskt gå ut i trädgården och plocka en massa krusbär och göra en god kräm. Har aldrig gjort det innan, däremot blev jag bjuden på det en del hos min mormor på somrarna när jag var liten. Eftersom jag tagit över hennes goda brödbakande tänkte jag nu även göra krusbärskräm. Jon har gjort svart -och röd vinbärsgelé och saft. Oj, så husliga. Ja visst.

Fler bilder!













På lördagen var vi i Älmhult när männen var i skogen och planerade jakten. Först lite godsaker på torget, sen ett traditionellt besök på Pingstkyrkans loppis. Finns mycket skräp men också en god chans till fynd. Framförallt om man köpt sig ett litet torp och behöver införskaffa köksgrejer och möbler för en billig peng. Detta året fyndade jag tyvärr inget. Däremot blev det en fin kruka på en annan loppis på vägen tillbaka till stugan. Fast den glömde jag på landet.



Vägkanterna, gärna med dike, är hemligheten.



God kantarellpaj. Det blev också till fem lyxiga svampmackor samt en stor burk som vi ska göra paj på imorgon när Em kommer hit.











En fisketur i Hagasjön. Den ledde till det här.



Vet inte om det syns hur små de här aborrarna verkligen är? I alla fall rensade vi dem och stekte i smör och det blev ungefär två teskedar fiskkött till Noel.

Nu ska jag se en film. Blev riktigt sugen på en Emelie-Kristinafilm. Så det fick bli "What happens in Vegas". Kan ju helt enkelt inte bli fel med Ashton Kutcher som spelar i en favvofilm - A lot like love och Cameron Diaz som spelar i en annan "The holiday". Trevlig afton!

Fin helg med den finaste familjen



Vi har haft en så härlig helg trots att vädret inte varit så somrigt. Kan visa lite fler bilder imorgon men ska upp så tidigt så jag måste tvinga mig i säng snart.





Godkväll, kantarell.

Imorgon jobbar jag och sen blir jag hämtad och nästa stopp blir stugan i Småland. Ska bli så härligt att äta gott, dricka vin, spela kort, vara ute i skogen och plocka sommarkantareller! Ha det gott i helgen!


Kvällsmat och lite annat.

Brukar inte vara så bra på det där med att äta kvällsmat. Det går i vågor. Vi äter ju ganska tidigt här hemma och man blir lätt lite sugen eller småhungrig under kvällen. Ikväll blev det i alla fall det här:



Knäckebröd med godsaker från Ringsjö Fisk, Bosjökloster. Ål, krämig inlagd matjessill och pepparrotssill. Har ni inte varit där? ÅK DIT! De har så mycket gott. Lite vattenmelon till och en kopp rött kvittente. Så smarrigt så.

Har haft två ganska tuffa dagar på jobbet. Har rett ut det men bitvis har det varit lite stressig och mycket. Dessutom tog jag på mig att jobba måndag kväll och sen tisdag morgon. Ingen bra idé. Det är inte kul att åka hem med tåget och titta på klockan och inse att man ska upp om sju timmar igen.

I söndags var vi på grillfest med vänner i Malmö. Några kort från kvällen kommer här:







Innan grillkvällen var jag på kalas hos systern. Så här såg det ut:



Det här lilla charmtrollet kände för att klippa sig själv en dag. Det blev sen frisörbesök och här är resultatet.




090709

Fulla dagar, dessa dagar. I tisdags blev det lite mer fest på kvällen än vad jag hade tänkt. Skulle ju upp kl sju dagen efter och jobba. Sagt och gjort. Men fy fan, det var några tuffa timmar innan jag hämtade mig. När jag äntligen kände mig lite piggare var det dags för after work på Mynta i Lund. Riktigt trevligt. Blev deras burgare, vitt vin, en bloody mary och en stor stark. Jadå, man kostar på sig lite nu när man fått jobb, känns jävligt bra.
Imorgon är det dags för någon slags personalfest hos en av de manliga syrrorna. Vi har många manliga syrror. Det är kul. Väger upp det hela litegrann. Igår var det med två läkare också. Himla kul det med. Får se hur vilt det blir imorgon. Man har ju hört lite rykten om de fester som ägt rum innan.
Tror jag ska ha min gula nya klänning. Eller den vita kjolen? Vad tycker ni? Ja, om det är någon som läser vill säga.

Shoppade lite idag. Tyvärr var batteriet slut i kameran, kan kanske visa det en annan dag. Lite fina strumpor, leggings, skor, byxor och en fin bikini. Trosorna passade precis. Typiskt mig. Att ta den trots att den rätta storleken inte finns. De passar men det är fan precis. Men får man prova hundra bikinisar innan någon klickar så får man helt enkelt slå till när man väl hittar någon.
Idag struntade jag i middag. Det blev chips istället. Inte bra för mina bikinitrosor. Blev en halvgod sallad på Espresso House vid halv sex med Emelie.
Är det någon som egentligen gillar Espresso House's mat? Jag blir nästan alltid besviken. Så jävla dyrt och inte särskilt imponerande. Iste - 28 kr. En liten smaklös sallad med en torr brödbit - 65 kr. Nej tack. Aldrig mer.

Nya inköp!

Idag fick jag shoppat lite! Fast det fattas några saker. Lite fler linnen och tröjor, byxor och shorts/kjolar.

Jeansjacka! Har velat ha en sån här kort modell jättelänge men inte hittat någon som känts riktigt bra. Denna satt som en sportkeps på mig och fick följa med mig hem.

NewYorker - 269 kr



Söt liten kjol också från NewYorker - 100 kr. En affär med en hel del skit men också en hel del fint.



Fantastisk sommarklänning från Vila - 100 kr



Jeansshorts från Lindex barnavdelning (stl 164 haha) 199 kr. Inte så jäkla billigt. Det var ju ändå barnavdelning!
Jaja, de fick följa med de med, de satt bra.



Nu ska vi se Seven Pounds med Will Smith. Tips på två andra bra filmer: Frozen river och No country for old men.
Ha en fin kväll!



LÖRDAG

Vi har haft en så fantastisk dag idag! Stranden i Borstahusen, bad och sol hemma, grillning med vänner och nu en bra film. Man kan knappt ha det bättre. Trots att jag använde min solkräm flitigt glömde jag ryggen. Så här blev resultatet av det misstaget!



Vet inte om bilden ger ryggen rättvisa, jag har verkligen bränt mig. Där är till och med märken efter snörningen.







Fina vänner!




Härliga dagar

Det har varit ett längre blogguppehåll. Här kommer lite bilder från den senaste veckan!





Noel ville springa naken i ösregnet en dag.









Lite suddig bild tyvärr. Men oj så gott det var. Tyvärr råkade Noel skjutsa i hela mitt vinglas när han kröp under bordet fem minuter senare. Över hela tallriken och även över mig. Fick till och med gå in och duscha av mig eftersom vinet blötte ner både byxor och trosor. Middag med familjen. Nu vet ni.







Efterrätt blev äkta vaniljglass med varma bär och vispad grädde. Grädde, lite överflödigt egentligen kanske men så jävla gott.

Idag hade vi besök av Noels kompis från dagis. Det har varit en underbar, varm sommardag och jag har varit ledig. Hör och häpna. Imorgon bär det av till Borstahusen vid Landskrona för en stranddag med en annan av Noels kompisar från dagis och hans mamma. Blir nog himla fint.




RSS 2.0