Home sweet home

Nu är vi hemma. Det blev fem härliga dagar i Småland. Bromåla, närmare bestämt. Och tänk er, det snöade faktiskt på julafton! Lite men ändå! Nu är det ett par lugna dagar innan nyår då Noel ska skjutsas upp till landet och farmor och farfar igen. Här kommer några bilder från veckan!

Lillejulafton firas med familjen Hallin. Då dricks det glögg, sen bjuds dopp i grytan med hembakt bröd, julkorv, potatismos, julskinka och egen senap. En promenad i skogen med hundarna och sen kaffe, julgodis, nötter, clementiner och lite rim till ett par klappar.

Här är stugan. Det ser kalt ut bakom den och det är det också. Fast det är Gudruns fel. Innan hon svepte förbi var där tät skog, nu är det ett enda stort kalhygge. Morgonsol är det nu i alla fall så hon förde något gott med sig!
Vin, snus, prat och kortspel. Det är kvällarna på landet det.Noel ser tomten stiga in genom dörren.Veckan var skön och lugn och inget kaotiskt inträffade.

De senaste två gångerna vi träffat Jons syster, Anna, så har det varit under dramatiska omständigheter så oron låg i luften för denna julsammankomst. I somras blev Annas hund sjuk vilket resulterade i att Anna, Jon och Jons pappa åkte in till djursjukhuset i Helsingborg (det var det närmsta, ja) kl 23 en lördagkväll och kom åter till stugan sex på morgonen. Sådär kul.

Andra gången var i slutet av sommaren då vi hade åkte till Kristianstad för att fira Jons pappas 60-årsdag. Då blev Jons mamma yr och vi fick till slut ringa ambulans. Efter många bud om en rad allvarliga sjukdomar ställdes diagnosen, kristaller i örat, vilket ordnades upp med vila och en rad huvudvändningar för att få dem på plats och bli av med yrseln. Just det en sak till hände i höstas. Noel drabbades av falsk krupp när han var på landet med Jon och farmor och farfar. Ambulansen körde in under äppelträdet och hämtade upp Noel och susade sen igenom skogen med blåljus och sirener.

En annan händelse på Bromåla var när Jon fick hjärnhinneinflammation när han var 14 år. Det började dramatiskt med slutade lyckligt även då, som tur var. Jons pappa har halkat på den ishala yttertrappan och slagit sig halvt ihjäl och Jons mormor har trillat framstupa ner för trappan inne i huset. Vi får hoppas att det inte inträffar mycket mer än så här framöver.

Kommentarer
Postat av: annakaroline

Åh vad fin du är på fotot med mössan!

2008-12-28 @ 22:49:33
Postat av: Anonym

Han som har Noel på axlarna, är det pappa? Ser ju ut som Dr McDreamy - du borde vara mer än nöjd! :)Niles och Daphne var ett toppen förslag. Älskar Frasier och nu när du påminde om komedier som gick på TV kom jag också att tänka på The Nanny och Mr Sheffield, fast butlern Niles och CC var ändå bäst!Kram Mia

2009-01-01 @ 12:54:24
Postat av: Mia

Eh mitt namn kom visst inte med däruppe, nåja det är jag- MIA! :)Kram

2009-01-01 @ 12:55:17
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hej!Vad kul att du hittat in till mig! Jag tittar in igen för att lära kânna dig bättre sa fort vi kommit hem igen. Gott Nytt ar till dig och din familj.Kram Lisa

2009-01-01 @ 14:09:09
URL: http://parislisa.blogg.se/
Postat av: Anna L

gott nytt min fina KristinaHoppas du mår bra och att 2009 blir ett ännu bättre år!!Tusen kramar

anna panna ;)

2009-01-01 @ 21:07:10
URL: http://enoka.blogg.se/
Postat av: Emelie

Sötnos, vilka unerbara bilder! Tack för en perfekt nyårsafton! Av någon anledning kan jag inte kommentera under det inlägget :( Vet ej varför men ja, det är alltså inlägget ovan jag kommenterar. Kram!

2009-01-02 @ 00:35:42
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Mia

Går inte att kommentera på översta inlägget men det spelar ingen roll. Jisses vad söt du är, himla lik någon som jag inte kommer på nu. Men när jag har det så hojtar jag!

Inte pappan säger du, hrm är han singel? :)Hoppas du har en härlig helg!

Kram Mia

2009-01-03 @ 16:30:57
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0