En lördag i januari.

En härlig dag har det varit. Min systers barn var här.  Sen var det 30-årsfest/inflyttningsfest hos Karoline. Mycket trevligt. Jon var trött så vi gick hem redan vid tio. Hade väl tänkt stanna till tolv-ett eller något men nu blev det så här. Jon hade ju jagat hela dagen och nu när man väl är hemma är det ganska mysigt. Sitter med min mamma och dricker ett glas vin och ser lite på Den gröna milen. Fantastisk och förfärlig film. Mår dåligt bara jag tänker på den. Här kommer lite bilder från dagen.










Så här rosa var jag kvällen till ära. Och de fina skorna var perfekta.







Karoline undrar om det verkligen kan vara det hon tror i paketet.









Karoline hade gjort underbara cupcakes.



Jag i natten.



Min nya favvotröja.




Teckomatorp-Malmö 1-0

Så jävla gött att bo så här ibland. 100 meter ner på gatan har det öppnat en loppis full med bråte. Gjorde tre fynd där idag. Två fina sängbord och en liten stringpiedestal. Gatan bredvid ligger en annan loppis, denna är riktigt bra. Fylld med möbler och saker för småpengar alltihopa. Nu har huset fräschats upp ytterligare och jag saknar inte julen längre utan börjar se fram emot våren och ljuset. Ursäkta för alla sladdar på bilderna. Tyvärr kommer man inte ifrån det.











Lite nytt. Lite lyckligare.

På loppisen i helgen blev det bland annat den här fina termosen!



Idag hade jag sista dagen på min praktik för denna vecka. Jag hann inte med tåget vid tre så jag passade på att hinna inom Triangeln och köpa lite förnödenheter. Strumpor till Noel och strumpbyxor till mig, nya hörlurar till Ipoden, skokräm och någon slags poleringsgrej och sen det bästa av allt. Dessa skönisar.




Så fin jag kommer att vara om fossingarna nu.
Känns som att jag får vänta ett par veckor bara. Allt mitt blod har härmed sjunkit ner i benen och det värker och värker. Väntar på lite massage snart. Hur fan klarar op-syrrorna sig? Ajajajajaj....

Uppdatering

Halloj. Ska snart bege mig till min mamma för att sova där i natt. Skulle tagit tåget klockan nio men precis när jag skulle gå kom Jon på att han glömt att åka och tvätta bilen. Verkstan imorgon och besiktning på fredag. Bara att ta av sig, skicka iväg Jon till macken och sätta mig på tåget en timme senare istället. Det skulle bli räkmacka hos min mamma. Det får bli en sen räkmacka! Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från veckan.

Noel har för första gången fått prova på att spela Bolibompa-spelet på tv4.se. Jag visade lite, hjälpte till och sen provade han. Efter lite träning styr han den lille gubben alldeles själv och jag är mäkta imponerad över vilken talang små barn kan utveckla. Helt galet. Sen var han som en besatt. Fick inte honom från datorn. Antar att jag nu satt igång processen där man måste sätta upp regler för hur länge ens barn får sitta vid datorn. Än så länge går det att säga att man bara kan spela spelet en gång på helgen.



Fina Daisy och Karoline.





På väg till Kirurgens operationsavdelning.



Dagens outfit. Jag gillar grönt. Tror jag klär i det.



Amerikanska pannkakor

Måste bara tipsa er om en underbar sida. Här finns allt du kan tänkas behöva gällande den goda pannkakan. Olika sorters recept och varianter. Den är underbart. Häromdagen gjorde jag ett recept på amerikanska pannkakor som är ljuvliga. Lägg märke till att det faktiskt inte är mycket smör eller socker i. Självklart ska de serveras med glass och hallonsylt, enligt mitt tyckte. Jag är inte mycket för sirap och honung och sånt trams. Här är receptet:

För 10-12 stycken behövs:

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg

Gör så här:

Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.


Första dagen...

Nu har jag haft in första dag inne på op. Det var spännande och häftigt. Mestadels var det jobbigt. Inte främst på grund av att ha stått lutad över en totalt öppen buk utan mest för att jag blev så varm bakom mitt munskydd och fick ont i mina för långa naglar som trycktes tillbaka av handskarna. Måste klippa ner dem ikväll ordentligt. Sen var det påfrestande då det var en och samma operation som började vid halv åtta och som håller på än. Jag gick. Helt utmattad. Operationen är nog inte klar förrän vid 16. Detta är inte någon jättevanlig operation och klart att detta hände mig, haha. Självklart är det ju positivt men oj så jobbigt också. Nu ska jag åka hem och lägga benen i högläge. Det känns som att allt mitt blod numera är förlagt till mina vader och fötter. Kram på er.

Tråkig bloggvecka.

Tyvärr kommer jag att behöva försumma bloggen en del denna veckan. Får sova i Malmö flera dagar för att jag börjar så tidigt på praktiken. Ska försöka ta en del kort och blogga när jag hinner! Ha en fin vecka och kram på er.

Födelsedag

Morgonen startade med frukost på sängen för födelsedagsbarnet (gubben) Jon - 33 år! Lakanen bör nog bytas nu men man har blivit härdad efter att ha varit förälder i några år så det får bli morgondagens projekt!

Jag drog sedan på mig min 30-kronorsstövlar från Pingstkyrkans loppis i Älmhult för att åka och jobba på David Design. Hade dock ett par andra på mig hela tiden och dessa fick ligga och skämmas i väskan. De är helt okej att gå i men att stå upp flera timmar...nej...



Efter jobbet åkte jag till Lund för att fira Jon hos hans föräldrar. Det bjöds på champagne! Hilma var så duktig hela eftermiddagen. Vildsvinsgryta och blåbärspaj stod på menyn. Noel blev besviken över att det inte skulle bjudas på tårta. Det var ju trots allt födelsedag idag! Gjort och sagt. Farfar och Noel begav sig till affären och inhandlade en prinsesstårta. Tur var det för man var ju inte alls mätt efter den maten man ätit...Noel somnade som en gris i bilen och nu ser vi lite på Eternal sunshine of the spotless mind.
















Och fredagskvällen fortsätter...


Dans

Noel gillar att dansa när det kommer musik på Bobster som går efter Bolibompa. Ibland imponerar han verkligen med hopp och snurrar som ser riktigt häftiga ut.


Thank god it's friday!

Här är våra goda semlor som vi åt innan. Köpta bröd tyvärr men de var ovanligt goda!



Jag och Hilma!



Noel vill visa upp sitt klistermärke han fick av doktorn.



Här står falafelbullarna och steker sig färdiga.



Sallad och fetaost till det.



Här är det färdiga resultatet! Det var premiär på falafel här hemma och det blev precis som jag hade tänkt! Kul!



Op-syrra?

Idag hade vi introduktion inför kirurgens operation där jag ska vara hela nästa vecka. Ska verkligen bli kul. Det verkar faktiskt spännande att jobba med det. Har väl innan tänkt att det inte är något för mig, inte på grund av öppna sår, det klarar jag nog av men mer att man står i samma rum i flera timmar och är fast. Äh, jag vet inte. Det har inte känts som att det varit min grej. Idag kände jag dock att det finns en viss charm med att man tar hand om en patient och har ett uppdrag och slutför det. Så är det ju inte på andra ställen. Kläderna var också mysiga. Klart, det har väl inte alls med saken att göra men jag trivdes i atmosfären. Fast barnmorska är ju det jag vill bli. Får väl fundera lite. Det dyker säkert upp en rad andra områden under terminens gång som jag vill jobba med, kan jag tänka.

Nu sitter jag och Noel och slappar och ser lite på tv. Sen tänkte jag dra igång lite städning på nedanvåningen bland alla leksaker. Jag ska muta Noel med att han får välja chips i affären sen om han är duktig på att städa undan. Så får de tas, ungarna.


Bild: www.lio.se

Bring it on

Jaaaaaa! Det blir en till Sex & the city-film. Alla fyra har nu skrivit på kontraktet för uppföljaren. Självklart ska Desperate-gänget vara där. Fy fasen, vad kul.


Källa: Expressen

Taxifärd nr 2.

Inte mycket bilder nu, tråkigt, jag vet. Noel är i princip frisk. Jag har haft en lång dag i skolan. Halv nio till halv sex. På väg till tåget ringde Henrik, han jag åkte taxi med för några veckor sedan för att bussen var försenad så att vi missade tåget. Allt tågtrafik inställd till klockan sju. Så vi möttes upp och tog en taxi hem för andra gången. Denna gången var det fastpris med 979797. 200 spänn billigare. Skitbra. Fast under färden fick vi betala för det. Galningen kör i rusningstrafik på motorvägen i 150, rycker och har sig, kör om hit och dit och missar avfarten mot Kävlinge. Klant. Vi kom ju rätt på det ändå. Sen fortsatte gasandet och bromsandet hela vägen hem och mitt i detta fick jag ett sms. "Bromsa, gasa, bromsa, gasa, är det lika ryckigt där bak?" Hahahaha, så där satt vi och messade i hemlighet inför chaffisen.

Ikväll ser Jon handboll. Jag har det ganska tråkigt. Får se om jag kommer på något kul att göra.
Äh, här får ni en bild på mitt öga. Jag älskar att leka med kameran och göra roliga närbilder.


I natt är Kylbalsam min bästa vän. För en stund i alla fall.

Aaaaaah, det blir väl en likadan natt i natt med med kli, kli, kli. Noel vaknade precis och jag fick lägga mig med honom i vår säng. Låg 20 minuter och kliade då och då och till slut tog jag tag i det och hämtade kylbalsam och smorde in hela honom för andra gången ikväll. Blir säkert en runda eller två i natt också. Det är värst för Noel...man får inte glömma det. Men det är lätt att glömma det en stund mitt i natten när man själv är aptrött och tycker att han ska ligga stilla och sluta klia så man kan få sova.


Scharlakansfeber. Jisses.

I natt blev det inte mycket sömn. Somnade kanske strax innan tolv. Vaknade sen klockan två av att Noel kom in och var stekhet. Alvedon och Ipren fick det trugas en stund med, kissa på toaletten, dricka vatten och sen låg han och kliade sig på hela kroppen. Klockan hann nog bli halv fyra innan han somnade om. För att vakna klockan sex. Jag har varit ganska trött idag alltså. Vi bestämde oss för att ta Noel till Vårdcentralen på grund av utslagen. Scharlakansfeber. Inte precis det man tänker på och har som alternativ när man i huvudet går igenom vad han kan tänkas ha drabbats av. Nu har han fått utskrivet penicillin i alla fall och får vara hemma resten av veckan...

Jädrans gott


Slött värre

Vid ett var jag nere och hämtade glass till Noel. När jag kom tillbaks från tvättstugan där frysboxen är hör jag skrik från ovanvåningen. Noel hade kräkts. Av med alla kläder, in i duschen, samla ihop allt som fått kräk på sig, torka upp allt från golvet, hela tiden andandes med munnen, moppa och upp i soffan igen. Sen hände inget mer! Med största säkerhet ingen magsjuka då, så skönt. Noel berättade att han hade hostat så mycket att han kräkts, jag får anta att det bara var det. Barn kan kräkas lite hur som helst på ett helt annat sätt än vi vuxna!

Vi har verkligen suttit i soffan hela dagen. Var nere en sväng och lagade lite mat med Noel frysandes på diskbänken. Fick mata honom till och med. Slängde ihop något som visade sig bli riktigt gott!

Quornfiléer i bitar
Vitkål
Broccoli
Färsk ingefära
Kikärtor
Curry
Kokosmjölk
Lime
Chilipeppar
Salt o peppar

Nu sitter vi återigen vid tv:n och ser på Barnkanalen. Så här ynklig är Noel fortfarande...lille plutt.


Sälen

Jag kände igår att jag var på väg att bli lite krasslig. Rivig i halsen. Sov därför lite längre idag och Jon lämnade Noel på dagis. Tjugo över nio ringer dagis. Noel har feber. Jaha, bara att lägga skolan åt sidan och hämta honom. Barn och plugg går faktiskt otroligt bra ihop för man pluggar hela dagarna och gör det man ska när man har tänkt. Mestadels i alla fall. Jag pluggar väldigt sällan på kvällar och helger. Men då han blir sjuk...ja, då rämnar allt. Och det kunde inte ha blivit en sämre vecka, höll jag på att säga. Varje vecka denna terminen är en smärre katastrof, känns det som. Så vad ska man göra? Gilla läget och försöka lösa det så gott det går. Noel ligger nu som en säl i soffan men ganska hög feber. Som tur är kommer vår dagmatte och tar ut Hilma klockan tolv. Vid fyra kommer Helena, en tjej som bor granne med oss som gärna går ut med henne då och då, så det slipper jag tänka på.


Redo för skolstart

Idag köpte jag en ny kalender och en ny fin pärm. Det känns som att man är lite mer förberedd om man har fina saker inför en ny kurs. Det blir lite roligare också. Det fina med pärmen är också att den är rosa inuti!



Ett äkta musikerbarn


Termin 6

Kom tidigt till skolan idag för att förbereda mig inför den SISTA kursen på min utbildning. Gud, vad mycket det är jag har framför mig. Får försöka ta en bit i taget och inte stirra upp mig allt för mycket inför allt som ligger framför oss denna vår. Har i alla fall lyckats få tag i en bok och skrivit ut det mest nödvändiga. Nu måste jag bara fixa någon slags pärm och någon mapp och försöka strukturera upp min tillvaro lite bättre än vad jag lyckats med de föregående kurserna. Jag har goda intentioner men någonstans på vägen har det falerat och det har inte funnits någon som helst ordning på papperna. Denna gång ska jag verkligen försöka vara lite bättre på det. Jag ska också försöka läsa i god tid och ta mer ansvar själv. Denna kurs kommer vi inte att kunna sitta tillsammans i lika stor utsträckning som innan och det gör mig lite nervös. Jag behöver er andra! Usch, hur ska jag klara mig sen i sommar när jag är helt själv? Jaja, först ska jag ta mig igenom denna sista termin.

Powerwalk

Lugn kväll bortsett från en rask promenad på 40 minuter som vankas klockan 20.30. Måste börja röra på mig lite mer.

090118

Noel sov som en liten gris i natt. Vaknade tyvärr lite tidigt i samband med att Jon skulle gå upp. Men va fan, det gör ju inget. Det är bara det att på morgonen är jag så förbannat trött att det känns som världens undergång för att han vaknar tidigare än jag önskat. Dramatisk? Ja, jag är förtvivlat morgontrött. Då kan det vara lite halvjobbigt med barn som vaknar tidigt. Efter en stund känns det bättre dock och det var ju betydligt jobbigare när han var mindre, försöker jag påminna min. Då var det lek och full rulle från första stund. Välling skulle göras och blöjan skulle bytas. Nu förflyttar vi bara oss till teven och slumrar vidare där en timme eller två. Inte så jobbigt egentligen!

Madde, Alva och Viktor har varit här. Så mysigt och jag fick fixat en del här hemma. Nu blir det en lugn kväll!

Gymnastik och pizza så går det jämnt ut.

Idag har vi också varit i gympasalen som Mathias hyrt för några timmar. Han och Hjalmar skulle flyga flygplan och vi fick prova. Madde, Magnus, Alva och Viktor kom också med. Det blev även en del gymnastik och Mathias hade köpt med sig lördagsgodis till barnen. Minstingarna fick sitta i en hage som vi knåpade ihop. Det är så härligt att bo i en sådan här liten by dels på grund av saker som dessa. Man kan hyra gympasalen under helgen för 70 kr i timmen. Då får man använda allt. Suveränt. Detta ska vi definitivt göra om!











Så här trötta och gosiga var de efter gympapasset och köttbullar med pommes frites. Vi andra åt god pizza och är lika mätta.



Nappceremonin

Jag har haft en riktigt bra dag. Först åkte vi till Lund och gick med Johanna och hennes barn till ett nappträd en bit från deras hus för att hänga Noels nappar. Vi hade förberett med att hänga alla nappar i ett sidenband som vi skrivit hans namn på!



Jag skrev Noel och sen ville han skriva själv.



Här hänger de i nappträdet!



Någon annan hade hängt upp sjukt många nappar...



Här kan ni se hela trädet!



Vi åkte sen till Jättekul i Lund och Noel valde en riddarborg. Han blev väldigt nöjd. Han somnade faktiskt bra ikväll men snyftade emellanåt och saknade verkligen sina älskade nappar. Inte så konstigt då han haft dem vid läggdags sedan han föddes i princip. Får väl se hur det går nu dagarna framöver.


Kvällsmackor är grejen

Jag kan inte tänka mig en godare kvällsmat än denna. Den påminner mig om min mormor och det är till och med hennes goda bröd som jag bakat. Minns ni inlägget där jag tipsade om bland annat Café Fyrkanten i Göteborg? Där jag köpte två fina koppar. Detta är en av dem.


Den finaste barnfoten


Sköna fredag

Idag var elektrikern äntligen här och fixade vår badrumslampa! Vilket mirakel! Så nu har jag tvättat golvet och gjort det fint där inne och det blev super.

Vi var hos tandläkaren med Noel. Ville inte ta någon bild där inne, kändes som att han var tillräckligt pressad utan att jag skulle trycka upp kameran i ansiktet på honom. Men oj, så söt han var när han satt i den enorma stolen medan tandläkaren räknade tänderna och inspekterade! Hon tyckte vi skulle sluta med napp. Så klart. Vi har väl tänkt innan att vi inte vill stressa på allt för mycket utan att det ska ge sig självt. Idag bestämde vi oss dock. Så imorgon bär det av till Lund för att hänga alla nappar i ett nappträd och Noel verkar förvånansvärt medgörlig. Sen ska vi åka till en leksaksaffär där han får välja vad han vill, inom rimliga gränser...





Vi åt en god köttfärssås.



Nu ser vi På Spåret och om ett tag ska jag göra iordning lite kvällsmat bestående av mitt nybakta rågbröd och varsin kopp te.

Nyttig eller onyttig

Nu har jag kommit hem från en riktig mysig sammankomst på Västergatan. Karoline är fin och vi har pratat förlossningar och sömnvanor. Det började lite misslyckat dock, då jag kom dit med överraskningar som var chips och godis som fint skulle komplettera hennes vindruvor och biscotti. Precis när jag visar påsen berättar hon att hon just slutit en pakt med en vän om att gå ner ett visst antal kilo till juli och den som förlorar får bjuda den andre på shopping för en femhundring. Jahapp. Så här såg soffbordet ut:



Här är Karolines del. Fem chips som noggrant planerades in under kvällen. Hon var riktigt duktig.



Här är min del. Tragiskt, haha.


Kontaktlim

Ibland förvånas jag över Noels ordförråd.

- Mamma, vi får nog köpa kontaktlim någon dag. Som jag kan ha i min pyssellåda.

Det börjar bli mer och mer obehagligt



Vågar jag gå och lägga mig ikväll?

Torsdag

Jag har haft en fin dag. Den började med att jag och Johanna sågs i skolan för att få iväg ett mail angående vår betygssättning på uppsatsen. Lång historia och orkar inte skriva mer än att gårdagens eftermiddag var mycket märklig.
Efter att det var gjort tog vi en falafel och besökte sedan en affär på St Knuts torg i Malmö och köpte lite saker till våra små. Noel fick en ny mössa. Jag vet inte hur många mössor jag köpt till honom de här nästan fyra åren. Jag älskar mössor och det är så kul att ha lite olika färger och ränder att variera med!



Jag kom hem, tog en cykeltur med Hilma och njöt sedan av solen en stund och drömde mig bort.



Vi har precis ätit quornfiléer med pasta, keso och majs och nu är det Bolibompa och läggning om en stund.
Tar nog en tripp till Karoline lite senare och myser där hemma lite.

du och jag

som vinden vände försvann du
lyckan var där under
och jag är nära i detta nu
jag blundar och doftar dig
och du är kring mig vart jag ser
sen somnar jag bredvid dig och ler








Kaos

Jag stod vid stationen imorse, redo att sätta mig på tåget med en god fralla och läsa två uppsatser som jag skulle läst in mig på idag men som jag skjutit upp. Då säger en dam i högtalarna att tåget är inställt och att resenärer hänvisas till nästa förbindelse kl 9.03. Jag börjar 9.05. Kul. Riktigt kul faktiskt. Gick hem. Inga nycklar. Kul. Som tur var hade vi glömt låsa terassdörren. Kom in och insåg att Jon hade mina bilnycklar i sin ficka och han satt på tåget mot Helsingborg. Även här mötte turen mig då jag hittade en tredje extranyckel jag inte ens visste att vi ägde. Tog med mig John som också skulle till Malmö och väl framme fanns det så klart ingen parkering någorlunda nära skolan. Fick ringa en klasskompis som lyckligtvis kunde möta upp mig, ta bilen och parkera den medan jag sprang in på opponeringen. Ja, det var opponering idag och som tur var, var det inte vi som skulle börja.

Det gick bra att opponera i alla fall och stämningen blev god. Vi var lite nervösa eftersom vi upplevde det som att vi mest hade negativa saker att säga. Man vill ju gärna inte att stämningen ska bli pressad och uppleva sig mästrande över respondenterna.

När vi var färdiga kollade vi lite på vår egen uppsats som vi ska försvara imorgon och åt varsin bit kladdkaka som vi pratat till oss för priset av en chokladboll - 8 kronor. Vi är inte så täta nu så man får väl inte vara dum.

Jag körde hem och kom till slut fram efter att ha kört fel och hamnat på motorvägen mot Ystad. Jaja, det löste sig till slut.
Vi har ätit kyckling i ugnen med morot, blomkål, lök, grädde och roquefortost. Nu ser vi på Kenny Starfighter och så här bedårande är Noel när han sitter på sin skära potta varje kväll framför Bolibompa.


Sune Rudnert 1938-2007

Jag tänkte att jag skulle visa upp några verk av en Limhamn-konstnär som jag blivit nyfiken på.
Sune Rudnert avled i september 2007.
Vi råkade av en slump bli ägare till två vackra litografier av denna spännande konstnär efter att ha besökt en loppmarknad i Kävlinge.





Här är ytterligare några verk. Den första här är värd ca 5000 kr. Lite kul att veta efter att vi hittade våra ihoprullade i en spann med en massa annat papper, tyckte de var lite kul och köpte dem för 300 kr tillsammans.








Bilder: Väsby Konsthall, Billinge Krukmakeri, Antikfyndet.se, privata.


Brighter than sunshine

För lite feeling

A lot like love

Jag bara älskar denna film. Det må vara en tvättäkta Hollywood-feel-goodrulle men i sin kategori hör den fan till en av de allra bästa. Kan man göra annat än älska dessa underbara människor? Jag blir så glad av den och samtidigt gör det ont i mig för att den är så fin.














Ett mycket lustigt fenomen

Så här olycklig kan Hilma vara när vi äter middag. Efter lite gnäll och gny ger hon upp och lägger sig som en säl men olyckliga ögon som att hon utsatts för det det största sveket någonsin.



Jon har något med sina strumpor. Jag vet inte vad det är men strumporna kan inte gilla hans fötter. På något vis gör fötternas form att alla strumpor ganska omgående får hål på antingen häl eller tår. Ikväll upptäckte jag det värsta någonsin. Vad vill denna stortå egentligen? Jag tycker det verkar som att den växer och bara blir större och större. Har ni sett något liknande? Både strumpan och skon liksom?


Bad och loppisfynd

Först badhuset i Lund. Utanför farmor och farfar trillade Noel på en isfläck och slog upp sin läpp. Lille plutten.



Usch, det blödde verkligen mycket och var värre än det ser ut på bilden faktiskt. Tänderna klarade sig.

När vi kom hem cyklade jag och Noel till Evas loppis som ligger precis utanför Teckomatorp. Jag fyndade två trasmattor, en skål - Gustavsberg Gefyr och en äkta Bumling-lampa från 60-talet. En lite mindre modell, endast 25 cm i diameter, som är ganska ovanlig att hitta! Utan raster, tyvärr, men det kanske man kan hitta.













Noel fyndade en massa minisoldater som verkligen var en succé. Snart ska vi äta rester från igår. Paella. Mmm.


Över

Som man planerar dagarna i ända, vad man ska äta, hur man ska laga det och man kan längta i flera timmar. Så är det över sååå snabbt. När man har barn är det ännu värre. Middagarna lassas oftast in i munnen för att säkra att man får äta upp innan ungen är färdig och vill springa iväg och busa. När Noel var mindre gjorde vi ibland så att han fick middag vid halv sex och så väntade vi tills han hade somnat med att äta. Då åt vi något riktigt gott, som en god köttbit, sallad, sockerärter och vitlöksbröd. Sådant man vill äta i lugn och ro och njuta av ordentligt. Ibland kunde det vara lite svårt att parera in middagen bara. Vid halv åtta var vi så klart vrålhungriga och ville gärna tima att maten skulle vara färdig när Noel somnat. Problemet var att man inte visste om han skulle somna på tio minuter eller en timme.

Ostkakan var god men Jon hade missat att köpa glass eller grädde. Grädde hade varit perfekt till. Fast det var gott ändå.




Ostkaka, Emil och Friends.

Ikväll ska vi se på Emil och griseknoen och äta ostkaka med blåbärssylt och vaniljglass. När Noel somnat ska vi se det sista Vänner-avsnittet!

       


Har ätit en riktigt god paella och nu ser vi Bolibompa. Är lite ledsen att vi sett säsong nio och tio av Vänner nu. Har ju sett dem innan men inte lika många gånger som de andra säsongerna. Funderar på att ändå låna de andra säsongerna, får lite abstinens nu, känner jag.


Liten utflykt

Vi har precis kommit hem efter en miniutflykt i Söderåsens nationalpark. Det är inte det mest inbjudande vädret idag men vi ville komma ut och göra någonting ändå.





Uppför den här trappan ska vi







Och efter en liten vända högt uppe på berget går vi ner igen


Things to do on a friday night

Medan Jon ser sin film gör jag hellre det här:




This is spinal tap

Blandade dagar. Jobb på härliga David Design i Malmö. Jag vill bo där. Kanske att jag inte hade behövt tre vardagsrum. Hade i alla fall kunnat tänka mig att få med mig en större del av saker därifrån hem till vårt hus. Jag blir helt besatt av vissa saker när jag jobbar där. Sen går det ett tag och så lugnar jag ner mig lite.

Idag har jag och Johanna jobbat på vår opponering som äger rum på tisdag. Det är inte så lätt när man inser att uppsatsen man ska opponera på har fler brister än fördelar. Svårt och inte så kul.

Ikväll började jag se Let's Dance men blev avbruten då Jon såg att en av hans absoluta favoritfilmer skulle visas ikväll. "This is spinal tap". Vad är det med denna film? Tydligen har Jon citerat filmen hundratals gånger under vårt förhållande men jag känner inte igen en enda kommentar. Det är en slags fejkad dokumentär om ett fiktivt rockband som tydligen är en riktig klassiker. Aldrig hört talas om. Precis pratade jag med min nyfunna fina vän Karoline och det visade sig att det var en av hennes mans favvofilmer också. Hahaha.



Imorgon är det lördag. Mycket skönt. Klockan elva kommer det hit en kvinna som eventuellt ska bli dagmatte till Hilma. Hoppas hon klickar med oss. Det hade underlättat enormt, kan man säga. Nu ska jag fortsätta dricka mitt rödvin och läsa lite bloggar. Här är jag igår. Lite snyggare än grabbarna där uppe i alla fall.


090107

En okomplicerad och ganska menlös första skoldag är avklarad. Efter det åkte jag och jobbade. Noel fick också lite nya kläder! Annars inget nytt på min front. Så jäkla skönt att vara hemma efter denna iskalla dag. Myskläder, Top Model och Vänner blir det för oss ikväll!






Ledig lite till

Jag insåg precis att detta är julledighetens sista dag. Det känns konstigt att jag sitter i skolan kl 8.15 imorgon. Det ska faktiskt bli kul men det känns lite ovant att gå till tåget tio i sju. Även om Noel varit duktig på att väcka mig i jul så är det något annat att gå upp, göra sig iordning och gå till tåget.

Ledigheten denna trettondag firas nu med ett fotbad. Både för mig och Jon. Jag är färdig med mitt och nu sitter Jon och fixar sina fötter. Jag instruerade honom flitigt men han visade sig vara en riktig expert efter jägarmarschen i Kustjägarna där han blev väldigt mån om sina blodiga fötter. Nu har han nog filat fötterna i tio minuter, haha. Nu blir det insmörjning med fotkräm.

Tuffa dagar denna vecka med både skola och jobb på David Design men allt verkar lösa sig med hund och barn som ställer till det lite under våra långa dagar. Nu ska vi se några Vänner-avsnitt!

Trettondagen?

Idag var vi i Lund på den nya fina ishallen och åkte skridskor med Noel för första gången. Förrådet med skridskor man kan hyra var uttömt så jag fick i mina fötter i ett par killskridskor i strl 37, Noel fick ett par i strl 29 (han har 27) och Jon i strl 41 (han har 44!!!) Jons tår var helt krökta och han har fortfarande ont men vad gör man inte för sitt barn.

Noel tyckte det var lite läskigt i början men sen blev det bättre och han ramlade till och med med vilje för att det var kul och undrade varför inte jag också ville ramla.



Noel i vit hjälm och jag i rödaktig mössa.



Noel fick lite kexchoklad.



Vi fortsatte sedan den sunda stilen med Burger King i Lund och kex där hemma.







Borde man ta ner alla ljusstakar och sådant idag eller? Jag orkar inte idag....det får bli en annan dag. Det kommer bli så mörkt här. Så känner jag varje år. Måste nog köpa lite nya lampor.

Trettondagsafton?

Hur firar man trettondagsafton liksom? Gör någon det? 
Jaja, inte gjort mycket idag men det slutade bra. Malin kom hit och vi åt fläskfilé med potatisgratäng. Smarr. Lite vin och sen godis och prat i soffan.

Noel har undersökt saker idag. Här är det en tågvagn som fått smuts på sig som måste avlägsnas.



Hilma löper för första gången och Vilja tycker att lukten är intressant.



Nu ska vi snart lägga oss vilket syns på våra trötta ansikten. Varför tar man kort när man ser ut så här? Jaja, det är väl den bittra sanningen.



Det kan konstateras att aftonen blev bra ändå.

Roliga unge.

Vid mellanmålet.

- Noel, sluta banka med fötterna på stolen. Noel. Sluta nu. Ät din fil. Gör inte så, är du snäll. Hör du mig? Noel! Hör du?
- Jag har bomull i öronen.

Under Bolibompa.

- Okej, Noel, nu får du kissa och borsta tänderna. Var ska du kissa? Pottan eller toaletten?
- Jag ska kissa i byxorna.

Vilken dag.

Har haft en förjäkla bra dag. Madde, Alva och Viktor kom hit vid halv elva. Det brukar ta ett par timmar innan de kommer igång och leka med varandra. När vi träffades var Alva 1 ½ år och Noel ett år äldre. Nu har de lite växt ikapp varandra och kan kommunicera på ett helt annat sätt. De pratar och leker lekar. Idag satte de igång direkt och leka och jag och Madde kunde umgås lugnt och skönt. Jag fick strykt en hel korg med lakan och påslakan. (Jag stryker aldrig annars men dessa hade jag proppat in i torktumlaren. Har ni någon gång fyllt en torktumlare till max med lakan har ni också upplevt hur förfärligt skrynkliga de blir...jag var helt enkelt tvungen).

Vi åt lunch ihop, drack några koppar kaffe och när de sen gick hem satte vi oss i köket och pysslade.



När Jon kom hem från jakten hade han med sig en Hilma, trött som aldrig förr. När hon kom tillbaks efter ett drev kunde hon inte gå så han fick bära henne till bilen, så trött var hon. Så här har hon legat i sin soffa sedan dess! Lilla plutten.



Jag gjorde en god köttsoppa med vitkål, morot, vitlök, tomater, citron och trattkantareller. Den var verkligen god även om bilden säger något annat.



Noel åt en smörgås till och trodde att en av hans fingrar var en bit. Han satt sen i pappas knä och vi fick turas om att blåsa på det nästan avbitna fingret resten av måltiden.



Nu ser vi snart Solens mat och sen några Vänneravsnitt!

Söndag morgon.

När vi kommit ner från tv:n började jag göra frukost. Hallonfil, smörgåsar och äggröra. Noel tog en sked av äggröran och sa: "Mamma, den här äggröran var skitgod". Nu får man passa sin tunga.

Loppis idag

Här är mina nya fina bestick. Alla är till Noel. Han har ju blivit så stor nu att han vill ha kniv och gaffel men våra är lite väl stora för honom. Dessa var väl helt underbara. Har ingen aning om vad det är för bestick, valde ut de jag tyckte var finast bara, så är det någon som känner till någon av dem hade det varit roligt.


Gullet

Min älskling. "Jag ställer mitt glas bredvid ditt mamma, för du är min bästa kompis".

Här är han lite butter för att aldrig "Häxan Surtant" börjar.


Jävla kalufs.



Vad ska jag göra åt alla dessa hårstrån? Jag får inte bukt på dem. Måste göra något. Inte lönt att be om tips för ingen förstår mig...ni vet inte hur det är att leva med ett så här bångstyrigt hår. Jag menar det, det är verkligen svårhanterligt och jag ser aldrig människor med hår som mitt. Det finns helt enkelt ingen frisyr som passar mig utan att jag måste styla det. Det får bli en knorr och det är jag bara ful i det också. Nej, inte så positiv i dag, nej.

Tycker ni han liknar McDreamy?

 

Jag vet inte, jag. Men en fin vän är han till oss i alla fall. En riktig pingla. Vad säger du, Mia?

The one with Ross's tan

Idag har varit en helt underbar dag. Vi har myst hemma, varit i Svalöv och handlat i snön. Väl tillbaka i byn var snön borta, tänk att det kan skilja så mycket på bara några kilometer. Sen åkte vi till Evas loppis, precis utanför Teckomatorp. Ja, Emelie, de har öppet de flesta lördagar och faktiskt VARJE söndag! Så snart åker vi dit! Hittade fina, lagom stora bestick till Noel. Tänkte att jag ska fotografera dem sen. Vet inte vad det är för några men kanske ni vet? Hur hittar man information om sådant på nätet? Har sökt men förgäves...
Sen har vi lekt här hemma, tvättat lite och Jon har lagat en god rådjursgryta med korv, bacon och paprika. Nu är det Bolibompa i soffan med lördagsgodis och Jon har slumrat till. Vi har längtat hela dagen efter att se nästa avsnitt som väntar i Vänner-boxen...The one with Ross's tan. Det är ett av Jons absoluta favoritavsnitt. Vi är inne i en riktig Vänner-period, ser inget annat på tv...och efter att ha spenderat ungefär fem kvällar i rad med vännerna har vi kommit fram till att Ross nog måste vara den roligaste. Han är så jäkla knäpp. Den här scenen till exempel. Hela avsnittet är fantastiskt.


For AK in the UK.

Det nya året firades med massor av god mat och fina människor i vårt hus! Här kommer lite bilder från gårdagen!







Till slut fick vi till en hyfsad bild på oss!



De nya godingarna i Teckomatorp.



God mat serverades, jajamensan. Här, en har- och rådjursgryta som var huvudrätten!
Efterrätten bestod i campari-och apelsinmarinerade persikor med vaniljglass och apelsin och honungsflarn.





Värdparet och en lite för stor snus...



Håret höll sig bra under kvällen, ser jag. Fast efter mycket olika slags drycker blev man lite sliten till slut.



Vi hade det väldigt roligt stundtals, som ses nedan.



Lite charader



Emelie blev bestört.



Jag vet inte riktigt vad vi gjorde här men vi blev gulliga på något vis.



Frukosten dagen efter var fantastisk.


RSS 2.0