Mors dag

Vår söndag har varit riktigt härlig. Stadsparken i Lund. Lunchen-fyra sallader och två Ramlösa att dela på gick på 646 kr. Helt normalt. Vi har tvättat och druckit saft i trädgården och Hilma blev getingstucken.





 











 



               

Calaisa-kväll

Riktigt kul kväll igår. Martini, god middag och vin hos Emelie. Calaisarelease på Operagrillen och sen en öl på Debaser gjorde torsdagskvällen fantastisk.







Kristina - The paparazzi. Ser ni Robin från Robins?



En fin mamma




















Not so photogenic

Ibland när jag har det tråkigt börjar jag ta kort på mig själv. Provar olika trix med kameran, inställningar, närbild, svartvitt, porträtt, blixtinställningar, allt vad det må vara. Är lite dålig på att lära känna kameran. Ibland får man till ett fantastiskt kort men man har ingen aning om hur man gjorde och skulle inte kunna göra om det. Problemet är bara att jag blir så fantastiskt dålig på bild. Allvarligt kan jag ta femtio bilder och godkänna endast en. Jag känner inte igen mig själv alls. Jag ser ut på ett sätt i spegeln och i kameran på ett helt annat sätt. Vilket är mitt riktiga jag? I kameran gillar jag inte alls mig själv. Hoppas inte jag ser ut så på pricken i verkligheten. Då blir jag deppig. På riktigt. Provade lite funktioner som inte blev så bra. Då tvingade jag med mig Hilma istället. Hon var sådär sugen. Men det blev roliga bilder och jag kunde gömma mig lite.








Inte helt misslyckad

Snart blir det rabarberpaj med vaniljvisp och en kopp kaffe till det. Samtidigt ska Desperate Housewives avnjutas.

Ja, jag fick faktiskt gjort en del idag trots att jag också somnade på soffan i två timmar. Var och handlade redan klockan åtta. Plockat undan lite. Inte fixat tvätten. Men å andra sidan har jag gjort massor av köttbullar och bakat.

Roliga grejer

 En tjuvtitt på vad jag ska klä mig i den 5 juni.





Detta låg i min brevlåda idag. Noels examensoutfit och mina namnskyltar!




På jakt

Idag letade jag efter en klänning att ha på min examensdag. Jag hittade den och imorgon ska ni få ett smakprov på hur den ser ut. Hittade även skor och en behå till. Allt från mina fina svärföräldrar. Vilka fina. Kul att få ordna något vackert till bara sig själv som en fin belöning för att man varit så duktig!

Hade mitt näst näst sista seminarium idag. Jag är lite i ett lyckorus mest hela tiden. Samtidigt som jag är lat som en gammal katt när jag är hemma och ledig och inte har något att göra. Får verkligen inte något gjort. Imorgon måste jag dock fixa lite saker. Som tvätten, handla och röja här lite. Resten av tiden ska jag ligga stilla i soffan och på terrassen.

Sköna söndag del 2.





Så fin, Karoline.















Kvällen kom med en pizza från Pizzeria Viking i Teckomatorp. Man har ju smakat några pizzor i sina dagar och denna är fan en av de godaste. Tro det eller ej.



Här kommer en liten eftersläntare från igår:



Utifrån bilderna skulle man kunna tro att detta var precis så dagen var. Jo, dagen innehöll detta men kantades flitigt av en del trots och en enorm envishet. Några olyckor, blåsa på knäet, tårna och huvudet. En gaffel och en kniv slängs över köksbordet som följs av utvisning från lunchen. "Dumma mamma" ekar i öronen. Detta glöms bort under kvällen när man tittar igenom sina bilder och allt ser så dylliskt ut. Skenet bedrar, kan man säga. Men i öronen ekar också: "Förlåt mig också, mamma. Fina mamma, fina fjäril-mamma".

Sköna söndag del 1.

Deg blev till bullar





Vi var på det ultimata barnkalaset med allt som hör därtill.





Mmmmm-marsipan







Fler bilder kommer senare!

Långhelg!

Det finns en rolig grej här hemma. Ungefär varannan gång vi tänder lampan bakom soffan så byts det kanal på tv:n. Otroligt irriterande men samtidigt så kul och märkligt.

Jag vet inte om jag förstått begreppet "white trash" men igår fick jag en känsla att vi var just precis det under hela dagen. Jag och Noel började dagen med att åka till Center Syd i Löddeköpinge. Åt där lunch i form av Happy Meal på Mc Donalds. Handlade paketer till kalaset på söndag, åt en glass och åkte sen hem. Till middag åt vi tacos. Det fattade bara Let's dance på TV 4... Istället satt vi chockade över att SVT visade Pistvakt och Sjukan på bästa sändningstid en fredagskväll.



Idag har vi lekt med våra fina grannar. Så här såg det ut innan vi åkte till Norrvidinge Handelsträdgård och Evas loppis.







Handelsträdgården



Hemma har det planterats under kvällen. Sakta men säkert pysslas det med huset. Det tar verkligen tid sådant här. Grovgöra och fingöra om vartannat. Och då köpte vi ändå ett helt färdigrenoverat hus...








Inget 24 idag...

Efter en tortyrlik massage av min ena skinka som har plågat mig under dagen blir det nu Sex and the city-filmen för tredje gången och chips till det!
Hoppas ni också har en härlig kväll!

Jag skrattade hela vägen hem efter denna syn

Har alltid haft lite svårt för Filippa Reinfeldt. Denna bild är helt sjukt rolig. Vad fan fick dem att välja den bilden? Hoppas ni kan se, den är lite liten.


Det är inte kört bara för att man flyttat från stan.

Kvällens middag: kycklingkebab


Vårt bygge

Det går framåt med studion!




Ibland blir den så påtaglig, den där känslan.



Någonstans är vi alla ensamma. Man kan ha vänner i mängder, man, barn, jobb med fina arbetskamrater men ändå har man ändå bara sig själv mitt i all gemenskap. Man är på något vis själv om sitt liv, sin lycka, sitt arbete och sin tillfredställelse och harmoni. Ibland blir detta alltför påtagligt. Som när man sitter själv på ett tåg på väg någonstans och har lite svårt att just då hitta sin mening. Hur kan man känna sig så ensam när man har så mycket omkring sig? Det kan till och med kännas som att det värker i hjärtat ibland. På ett nästan kvävande vis. Men det får en att tänka till lite. Tänka på saker om sig själv som annars svischar förbi bredvid vardagens alla ting. Kanske kommer man inte fram till så mycket just då men efter en tår som är nära hinner man ikapp sin vardag och lever vidare i det fina liv man faktiskt har.

Kvällen fortsätter.



Det blev även lite godis för Noel. Vi såg inte klart filmen. Noel var nog väldigt trött och hade svårt att koncentrera sig på filmen. Vi gick och la oss istället och läste en bok om vilda djur. Nu har han somnat och vi ska hugga in på våra goda pizzor och njuta. Hoppas ni också har en härlig fredagskväll!

Nu vankas fredagsmys med popcorn och "Cars".



TV. Bra eller dåligt?

Äntligen har jag införskaffat några filmer till Noel. Han har börjat tröttna på barnprogrammen på morgnarna. Som bekant är ju denna lille grabb en morgonpigg jäkel så även på vardagarna brukar det bli lite tv-tittande. Det var sådant man sa att man inte skulle tillåta förr i tiden! Men vaknar han 5.30 och vi inte ska gå hemifrån förrän 7.40 och man själv somnade tolv så är det ganska skönt att inte rusa ner i köket, äta frukost och leka med lego. Så när han väl började titta på tv lite längre stunder så var den lösningen finfin för oss för vissa tillfällen. Huvudsaken har varit att inte morgonen blir stressad på grund av tv:n. Vi tittar ett tag, sen går vi ner och äter frukost i lugn och ro.
Jag beställde fyra dvd:er på Cdon. Pippi firar jul, två Alla vi barn i bullerbyn och Bilar-filmen. Kul för honom med lite nytt.
Nu är det snart 24. Ni som inte följer det missar verkligen något. Vilken spänning...inte mycket som slår den.

Vilken lycka

Det finns stunder då det är extra kul att man inte bor själv. Som denna stund när den man bor med får för sig att kasta sig ner i köket och baka scones. Efter att ha sett Niklas Ekstedt laga sej med kronärtskocka och pepparrotsräkor måste man fylla magen med något.


Nostalgi


En milstolpe i livet

Här verkar det kanske tomt och tråkigt men faktum är att det hänt lite i mitt liv. Har bara inte orkat traska in här och skriva. I måndags tog jag mig igenom det sista på min utbildning. Det kallas bedside och är den andra delen av den nationella kliniska examinationen som alla gör innan de släpps ut. Man får komma till en avdelning (min basplacering i detta fall) och man blir tilldelad en patient som man aldrig träffat. Sen läser man på alla fakta man behöver för att kunna vårda patienten under förmiddagen, träffar patienten och planerar arbetet. Bakom en finns hela tiden en observerande och granskande studentansvarig sjuksköterska som man stämmer av med, exempelvis efter planeringen. Därefter genomför man det man har tänkt, dokumenterar och har därefter en avstämning till. Sen är det rond, dokumentation, fler åtgärder och rapportering till sjuksköterska och undersköterska. Min morgon började lugnt och jag planerade arbetet. Dock blev morgonen allt annat än vad jag tänkt mig med lite akuta inslag istället. Det blev en annorlunda examination som nog går till historien men jag klarade mig. Och nu känner jag mig så jävla fri. Det är som studenten fast hundra gånger häftigare. Jag vill bara fira mig själv och att jag tagit mig igenom dessa tre åren och ser fram emot den 5 juni som kommer vara en dag bara för mig. Otroligt rolig och häftig dag men också lite sorglig.

Nu är jag ledig några dagar och tillåter mig att slappa en del, eller ganska mycket. Har tvättat lite och bäddat rent men inte så mycket mer. Jag ska ju jobba hela sommaren så dessa dagar är verkligen väl behövda.

Är det någon som känner till varför det stod en massa söta pingviner över Centralen och Gustav adolfs torg i Malmö för några dagar sedan? Det stod något kryptiskt på dem som jag tyvärr inte kommer ihåg.

En aning av sommar

Jag fick nog lite färg idag, kinderna kokar. Ser fram emot ännu mer sol och färg.



Dunkers och djur i massor

Denna dag startade 5.50. Då tyckte Noel att det var lagom att gå upp. Som tur var började Pippi Långstrump och de sju haven på tv 6.10. Vi har inte så mycket filmer hemma. Både bra och dåligt, tycker jag. Vi åkte tåget till Helsingborg kl tio med farmor och farfar för att gå till Dunkers kulturhus som hade en massa evanemang idag. Man kunde prova på alla möjliga instrument, höra konserter, se på utställningar, prova dreja, sjunga, spela teater och dansa. Allt möjligt alltså. Jättekul var det. Jon började jobba med sitt där kl halv ett och efter det gick jag, Noel, farmor och farfar till Mc Donalds innan vi tog tåget hemåt. Tyvärr glömde jag kameran. När vi kom hem tog vi hand om Hilma en stund och körde sen hem till en av Noels kompisar på dagis. Hans familj har en himla massa djur och det var på tiden att vi åkte dit och hälsade på. Det började med lite lek inomhus, nybakt sockerkaksnalle på verandan och sen en rundtur bland djuren. När vi var där inne upptäckte vi helt plötsligt att de två busungarna klätt av sig nakna.
































Upplevelser

Igår hade vi en föreläsning om patientsäkerhet. Föreläsaren hetter Jonas, efternamnet har jag glömt, och var riktigt bra och välartikulerad. Han brukar föreläsa om främst flygsäkerhet och talade om en del forskning av en Sidney Dekker som är professor i flygsäkerhet vid Lunds universitet. Många jämförelser och problematiseringar kring flygsäkerhet och hälso- och sjukvården gällande olyckor, ansvar och den mänskliga faktorn gjordes och det var en mycket meningsfull eftermiddag.

Efter det blev jag bjuden på  middag av min mamma för att sen gå och se en konsert där min lillasyster, som nu hunnit bli snart sjutton år, skulle medverka. Det visade sig vara något så spektakulärt som Heleneholmsskolans vårkonsert, Ungdomsvår 2009. Det blev en oförglömlig kväll med musik av alla de genrer. Det mest imponerande var nog tjejen som stod ensam med en elgitarr och rev av Joni Mitchells Slouching towards Betlehem och tjejen som spelade guzheng, ett kinesiskt traditionellt instrument jag aldrig hört talas om. Det var helt otroligt och hon gav mig en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Så här ser en guzheng ut:



Idag har vi varit på en liten loppisrunda. En sväng till Ica i Svalöv inkluderade en fyraårings skrik och utbrott och saken blev inte bättre hemma av ytterligare lite trots, att soppan inte tycktes om eller att den första våfflan fastnade i den loppisinköpta våffeljärnet för att jag glömde lägga smör i det. Nu sitter vi framför Pippi Långstrump för att senare cykla iväg  till lekplatsen och göra av med lite kalorier för att kunna trycka i oss lite fler ikväll i form av chips, dip och godis.

Kidsens godis

Jag blev akut sötsugen och det enda som fanns att tillgå var en kvarglömd godispåse från Noels kalas. Det som fanns i var bland annat detta. Jag kan säga att behovet inte är riktigt stillat ännu. Vad gör man?






Tvinkel tvinkel

Noel sitter på toaletten. Jag sitter bredvid. Helt plötsligt börjar han att sjunga:

"Tvinkel, tvinkel, littel star, hawa wande...mamma hur går den sen?"

Full av färdigheter man inte visste om.

Goa unge

Måste bara förtydliga att jag verkligen inte har stenkoll på hur mycket vi handlar mat för varje månad. En sak är säker och det är att som jag handlade igår borde vi göra för jämnan. Självklart blir det dyrare andra gånger när man måste ha tvättmedel, diskmedel, hygiengrejer och så. Ärligt talat så vet jag faktiskt inte om vi lägger 2000 eller 7000 kr på mat i månaden som det är nu. Vi har verkligen ingen koll och det är katastrof. Nu när jag börjar jobba så ska vi byta så att jag sköter räkningarna och så ska vi skaffa betal-icakort så vi kan sätta in pengar och börja få en uppfattning om hur mycket vi egentligen gör av med!

Finns det något mysigare än ens egna sovande unge?



I ca två år har jag sjungit samma visa för Noel när han ska sova. Det är självklart hans val, jag är nämligen riktigt jävla trött på Valpen min. Jag kan bara två verser så jag kör dem och om igen. Nu somnar han relativt snabbt och det är inte varje kväll vi sjunger. Men det är helt omöjligt att sjunga någon annan, han vägrar. Sommaren då han hade fyllt två tog det lite längre tid att natta honom ibland. Då kunde jag ligga i typ en halvtimme-fyrtio minuter och sjunga den jävla sången, om och om och om igen. Att han inte tröttnat? Och varför just det? Det finns ju så många andra fina godnattvisor jag sjungit för honom han hade kunnat fastna för? Roliga unge.

Ser ni så stor han har blivit?


Jag är fan bäst på att storhandla

Idag åkte jag och handlade för hela veckan. Jag hade inte skrivit någon lista utan gick lite på känsla. Den känslan var tydligen riktigt bra idag för oj, så bra det blev. Middagar och frukost för hela veckan plus en del andra förnödenheter som tandkräm, toalett- och hushållspapper och disktrasor för 500 spänn. Så här ser det ut denna veckan: (observera att jag aldrig brukar vara så här förberedd men ibland får jag mina ryck och då blir det riktigt bra!)

Måndag: Kyckling med pasta och hemmagjord basilikapesto.
Tisdag: Stekt falukorv med hemmagjort mos och kokta grönsaker.
Onsdag: Kycklinggryta med curry, basmatiris och kokt broccoli.
Torsdag: Fiskbullar i hummersås med kokt potatis, tomat och gurka.
Fredag: Tonfiskpastasallad med kokta ägg. Pannkakor med sylt och grädde.
Lördag: Önskemiddag.
Söndag: Sprödbakad torsk med potatis, hollandaissås och kokta morötter.

Ja, det är ju lite vardagsmat men man behöver väl inte alltid lyxa till det.
Nu har jag min sista veckan på praktiken. På torsdag är det slutbedömning och på måndag klinisk examination på avdelningen. Lite pirrigt. Men det är så skönt att inte ha något som jag måste göra nu. Jag har gjort och klarat allt!

RSS 2.0